Családireceptkönyv.hu

Töltött pizza


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt 2 tojás, 2 dcl tej pici só , 2,5 dkg élesztő pici cikor.,fél deci olaj. Töltelék:tejföl, reszelt sajt lila hagyma sonka kukorica pritamin paprika , esetleg, fokhagyma, majonéz, só bors

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel cukorral. Mindent összekeverünk, jól kidolgozzuk hagyjuk kelni. Addig a töltelékhez valókat felkockázzuk és összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk fél centi vékonyra és kockákat vágunk belőle. kb 10x10est, nagyhalom tölteléket teszünk az egyik felébe a másik felet ráhajtjuk és mehet a tepsibe. A tepsibe sütőpapírt teszünk és vékonyan megkenjük olajjal, az előkészített buktákat belerakjuk a tepsibe és megkenjük a tetejüket olajjal. 180 fokos sütőbe aranybarnára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


a tészta szélét mikor összehajtjuk villával körbe nyomkodjuk hogy a töltelék ne follyon ki

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos penne
Sajtos penne

A pennét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Egy kis vizet hagyhatunk rajta. Belerakjuk a két tömlős sajtot. A sonkát kisebb darabokra vágjuk, szintén hozzáadjuk. Fűszerezzük:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FLUTA
FLUTA

A tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk. Nem túl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük. Elkészítjük a darált húsból a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból, és összeturmixoljuk. A palacsi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
A tökéletes szilvás gombóc
A tökéletes szilvás gombóc

A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és burgonyatörővel összetörjük. Hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a lisztet és a zsirt, sózzuk és jól összedolgozzuk. L...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk