50 dkg túró
2 púpos kanál porcukor
2 kanál tejföl
1,5 citrom reszelt héja
1 rúd vanília kikapart belseje
3 tojás
3 kanál mazsola
5 púpos kanál finommetélt tészta
2 dl habtejszín
réteslap
Elkészítés: Előmelegítem a sütőt 170°C-ra, kifőzöm a finommetéltet.
Egy tálba helyezem a túrót, a porcukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héját és a kikapart vaníliarúd belsejét. Villával jól összekeverem, majd hozzáadom a mazsolát és a 3 tojássárgáját. A fehérjét külön tálban kemény habbá verem fel.
A túróhoz hozzáadom a tésztát és aztán óvatosan, kis adagokban a felvert tojásfehérjét is. A tejszínt én azért írtam a recepthez, mert szerintem sokkal finomabb, ha felvert tejszínhabot is hozzáadunk.
Fogok egy magas sütőformát, és az aljára 2 réteslapot teszek úgy, hogy oldalt is fedje. Beleöntöm a túrós tölteléket, majd a tetejére is rakok 2 réteslapot, a tetejét pedig megkenem olvasztott vajjal.
20 perc alatt készre sütöm.
A tészta hozzávalóit összekeverjük. Még csak robotgép sem kell hozzá, simán ki lehet keverni evőkanállal. Egy 28 centi átmérőjű serpenyőben felmelegítjük a kókuszolajat és a pizza...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lebbencs tésztát kifőzzük sós vízbe,ha megfőtt leszűrjük.A túrót egy nagyobb tálba rakom,hozzáadom a két fajta cukrot,reszelt citrom héját,vanília pudingot,tojássárgáját jól kika...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát nagyon al dentére főzzük (kb 8 perc alatt). 2. A fokhagymát felvágjuk, az olajon picit megsütjük, és hozzáadjuk a tésztát. 3. Ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson megadott útmutató szerint kifőzzük. A főzési idő vége előtt a főzővízbe tesszük a zöldborsót is, és együtt leszűrjük, majd félretesszük. Közben egy serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű