50 dkg liszt, 1 Rama, 2 tojás sárgája. 1 egész tojás, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 1/2 citrom reszelt héja.
Baracklekvár.
A puha margarint a tojással, cukorral, van. cukorral, és a citromhéjjal habosra keverni.
A lisztet elkeverni a sütőporral.
A két anyagot összedolgozni, ha nem elég puha tejfelt teszünk bele.
Két cipót formálunk belőle. Nyújtjuk, majd formával szaggatjuk.
Előmelegített sütőben világosra sütjük. Miután kihűlt lekvárral összeragasztjuk.
Fogyasztás előtt 1-2 nappal készítsük le, hogy visszapuhuljon, jó omlós legyen.
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a petrezselymet aprítsuk össze. Melegítsünk egy serpenyőben olívaolajat, dobjuk rá a hagymát, mikor üveges, adjuk hozzá a fokhagymát i...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát megfőzöm. Összekeverem az összenyomott fokhagymát, olívaolajat, fél citrom levét, és az ízlés szerinti sót, borsot. Ez lesz az öntet. A felszeletelt uborkát, félbevágot...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a burgonyapelyhet és a sót egy tálba tettem. A langyos tejet összekevertem a cukorral, hozzáadtam az élesztőt és a tejfölt, majd a liszttel tésztát gyúrtam, a végén az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát lereszelem, és besózom. Az olajon a cukrot karamellizálom. Tűzről levéve beleteszem a lereszelt káposztát, és hozzáadom a borsot. Fedő alatt sűrűn kavargatva, kis lá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű