50 dkg liszt, 1 Rama, 2 tojás sárgája. 1 egész tojás, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 1/2 citrom reszelt héja.
Baracklekvár.
A puha margarint a tojással, cukorral, van. cukorral, és a citromhéjjal habosra keverni.
A lisztet elkeverni a sütőporral.
A két anyagot összedolgozni, ha nem elég puha tejfelt teszünk bele.
Két cipót formálunk belőle. Nyújtjuk, majd formával szaggatjuk.
Előmelegített sütőben világosra sütjük. Miután kihűlt lekvárral összeragasztjuk.
Fogyasztás előtt 1-2 nappal készítsük le, hogy visszapuhuljon, jó omlós legyen.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst is és mikor feldobja a levét fűszerezzük. A paradicsomokat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA fokhagymát tisztítás után felszeleteljük.Mélyebb edényben, 1 ek olivaolajon megfuttatjuk, a paradicsomszósszal összeforraljuk,sózzuk,borsozzuk.A tésztát nem túl puhára főzzük,les...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesForró olajba kiszagatom
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet kevés sóval összekeverem,. A közepébe mélyedést vájok és beleöntöm a körülbelül a cukros tejet, amibe belemorzsolom az élesztőt. Ha megkelt az élesztő, beleöntök körülb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű