400 g főzni való krumpli
1 nagy fej hagyma
50 g olaj vagy sertészsír
1 kk. pirospaprika
só, bors
400 g (nagy) kockatészta
A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük (20 perc). Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, hűlni hagyjuk, aztán nagy lyukú reszelőn megreszeljük vagy villával apróra-darabosra törjük.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Nagyobb edényben felforrósítjuk a zsiradékot, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, jól összekeverjük, aztán beleforgatjuk a krumplit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a tűzre visszatéve jól átforrósítjuk.
2. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, és a krumplihoz adjuk. Kíméletesen összekeverjük (pl. két favillával), és petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk. Ecetes savanyúságot, (enyhén csípős) csalamádét kínálhatunk mellé.
Eredeti neve: Grenadiermarsch
Keverjük össze a palacsintatészta összetevőit, és a tortaformával azonos átmérőjű palacsintasütőben süssünk 8-10 darab vastag palacsintát. Az apróra vágott hagymát pároljuk üveges...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A lilahagymát vágjuk finomra és forgassuk egybe az almaecettel, hagyjuk állni, míg a többi alapanyaggal foglalkozunk. A papr...
Elkészítési idő: 30+10 perc Nehézség: KönnyűElőször a besamelt kell elkészíteni: a 4 dkg vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne a 4 dkg lisztet, majd 4 dl tejjel felöntjük, besűrítjük, kihűtjük. 25 dkg makarónit sós vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd jól besózzuk, összekeverjük, és hagyjuk minimum fél órát állni, hogy vizet veszítsen. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztj...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű