400 g főzni való krumpli
1 nagy fej hagyma
50 g olaj vagy sertészsír
1 kk. pirospaprika
só, bors
400 g (nagy) kockatészta
A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük (20 perc). Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, hűlni hagyjuk, aztán nagy lyukú reszelőn megreszeljük vagy villával apróra-darabosra törjük.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Nagyobb edényben felforrósítjuk a zsiradékot, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, jól összekeverjük, aztán beleforgatjuk a krumplit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a tűzre visszatéve jól átforrósítjuk.
2. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, és a krumplihoz adjuk. Kíméletesen összekeverjük (pl. két favillával), és petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk. Ecetes savanyúságot, (enyhén csípős) csalamádét kínálhatunk mellé.
Eredeti neve: Grenadiermarsch
◾️A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. ◾️A paradicsomot a vízzel kikeverjük. ◾️Az olajon a hagymákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt. ◾️Ízesítjük a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy kis lábosban langyosítsuk meg a tejet. Keverjük össze a lisztet, a vizet, a vajat, a mézet, az élesztőt, a sütőport és a sót a konyhai robotgép táljában. A dagasztókarral magas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1,A tésztát sós vízben fog keményre (al dente) főzzük. 2,Amíg a víz melegszik, a serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük, és papírtörlőre tesszü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát, a sonkát, a sajtot és a paprikát felszeleteljük, egy tálba tesszük és hozzákeverjük a majonézt és a mustárt. A tésztát leszűrjük és hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű