Tészta:
25 dkg liszt
12 dkg vaj
1,5 dl natúr joghurt
1 tojás sárgája a kenéshez
Feltét:
3 dl tejföl
3 szál újhagyma
15 dkg szalonna
só, bors
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzá adjuk a joghurtot és alaposan gyúrjuk össze a tésztát, ha nem állna össze a tészta akkor adjunk hozzá vizet.
Majd kis időre hűtőbe tesszük.
A tésztából négy lapot nyújtunk ki és kenjük meg őket tejföllel, szórjuk meg szalonnával és hagymával.Végül egy kevés lehelet vékonyan szórjuk meg reszelt sajttal.
A tészta széleit kissé villával nyomkodjuk meg és kenjük meg a tojással.
Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Elkészítése: Megsütjük a palacsintákat. A vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát szeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A töltelékhez: Az olajon megdinszteljük a hagymát. Rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa megkelt a tészta 2 felé osztjuk.Mindegyiket utánna még 3 felé-egyenként kinyujtjuk rákenunk a krémbol és feltekerjuk.,osszefonjuk és lekenjuk tojássárgájával.170fokon kb,20perci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós palacsintatésztát készítünk a tojásból, a lisztből a tejből és az ásványvízből, só, kevés cukor és bors hozzáadásával. 2. Ezután a kukoricát, a felszeletelt lila hagymát és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk és a sóval elkeverjük. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal együtt. A tészt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű