Tészta: 250g liszt(150g rizsliszt+100g kukoricaliszt),2 ek olaj,2 egész tojás,só,annyi víz amennyit felvesz,hogy vékonyra,könnyen nyújtható legyen. Húsos ragu: 1 nagy fej hagyma lepirítva olajon, 50 dkg darált hús,só, piros paprika, bors, bazsalikom, 250 ml paradicsomlé.
Besamel mártás: vaj+rizsliszt+só+tej Ezeket rétegezem,(20-szor 26 cm-es tepsibe) a tetejére reszelt sajtot szórok, 180 fokon 45-50 percig sütöm. Először készítettem, de az illetékesnek nagyon ízlett!
A leveles tésztát az utolsó pillanatban vesszük ki a hűtőből, hogy ne melegedjen fel. Elkészítjük a tölteléket. Kevés zsiradékon megpirítjuk a marhahúst. Ha megpirult, megsózzuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a langyos tejben. A tojássárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, citromhéjjal és vaníliás cukorral vagy vaníliával. A tojásfehérjét félig felverjük pici sóval, ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy fazékba vizet teszünk fel forrni. Forrás után ízestíjuk sóval, olajjal és beletesszük a tésztát, készre főzzük. Közben elkészítjük a szószt. A húst olajon fehéredésig meg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű