Tészta: 250g liszt(150g rizsliszt+100g kukoricaliszt),2 ek olaj,2 egész tojás,só,annyi víz amennyit felvesz,hogy vékonyra,könnyen nyújtható legyen. Húsos ragu: 1 nagy fej hagyma lepirítva olajon, 50 dkg darált hús,só, piros paprika, bors, bazsalikom, 250 ml paradicsomlé.
Besamel mártás: vaj+rizsliszt+só+tej Ezeket rétegezem,(20-szor 26 cm-es tepsibe) a tetejére reszelt sajtot szórok, 180 fokon 45-50 percig sütöm. Először készítettem, de az illetékesnek nagyon ízlett!
A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra törljük, vékony csíkokra vágjuk és némi zsiradékon aranysárgára pirítjuk. Ha megpirult felöntjük vízzel, tejszínnel, be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagyobb tálba öntöttem, a közepébe mélyedést vájtam, belemorzsoltam az élesztőt, rászórtam a cukrot, és leöntöttem a langyos tejjel. Kicsit vártam, hogy az élesztő f...
Elkészítési idő: 45 perc+20-25pe Nehézség: KönnyűA cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzni, majd leszűrni és forrón összekeverni az olvasztott vajjal. Ezután teljesen kihűteni. A túrót egy tálba tenni, majd villával ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű