3dl kefír
2db tojás
50 dkg bl 55 liszt
1 teáskanál só
3dkg élesztő
1 dl tej és egy kis csipet cukor
Élesztőt a langyos tejjel és a kis cukorral felfuttatom. A többi hozzávalót egy keverő tálba teszem és a felfuttatott élesztővel együtt összekeverem. Aztán hűtőbe teszem letakarva a tálat és hagyom kelni.
Mielőtt sütném 30 perccel kiveszem és annyi gombócot formázok amennyit sütni akarok aztán visszateszem a többit a hűtőbe. Bő olajban kisütöm. Olajos kézzel széthúzogatom a tésztát és úgy megy a forró olajos serpenyőbe.
A padlizsánt keresztben kettévágjuk, apróra kockázzuk, a fokhagymát szintúgy. A vizet 1 ek olívaolaj hozzáadásával felforraljuk, a spagettit "al dente" készre főzzük, szűrjük, öbl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. 2. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat. 3. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 1 l tejet a mézzel, vajjal és a cukrokkal felforraljuk. Ha megvan, a kiflire öntjük, majd várunk kicsit, míg megszívja magát. Ha felszívta a tejet, ráöntjük a mákot. Összekeve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük. Még csak robotgép sem kell hozzá, simán ki lehet keverni evőkanállal. Egy 28 centi átmérőjű serpenyőben felmelegítjük a kókuszolajat és a pizza...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz