2 db csirkecomb (filézve, kockázva)
negyed póréhagyma
só
bors
kisebb cukkini
tejszín
tészta
fokhagyma
Az aprított hagymát kevés zsiradékon megdinsztelem, majd hozzáadom a filézett, kockázott csirkecombokat. Fehéredésig pirítom, majd fűszerezem. Ha van egy kis bontott fehér borunk, nyugodtan löttyintsünk rá egy keveset, nem árt neki. Fedő alatt süssük készre.
Eközben a tésztát sós, lobogó vízben főzzük ki.
Serpenyőben kevés zsiradékon (én kacsazsírt használtam) dinszteljük meg a csíkozott vagy lereszelt cukkinit. Adjunk hozzá 1-2 gerezd préselt fokhagymát, sózzuk, majd öntsük rá a kifőtt tésztát. Jól keverjük át, és tartsuk melegen.
A csirkecombok ezalatt elkészülnek, most már felönthetjük kevés tejszínnel, és tetszés szerint fűszerezzük készre. A cukkinis tésztával tálaljuk.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, kihűtjük. A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a hagymát, ízesítjük , sóval, borssal, pirospaprikával, delikátt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a tojássárgákkal, cukorral, sóval és a tejföllel levestészta keménységűre összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval téglalap alakúra felvágjuk. A közepén kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadjana...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű