2 db csirkecomb (filézve, kockázva)
negyed póréhagyma
só
bors
kisebb cukkini
tejszín
tészta
fokhagyma
Az aprított hagymát kevés zsiradékon megdinsztelem, majd hozzáadom a filézett, kockázott csirkecombokat. Fehéredésig pirítom, majd fűszerezem. Ha van egy kis bontott fehér borunk, nyugodtan löttyintsünk rá egy keveset, nem árt neki. Fedő alatt süssük készre.
Eközben a tésztát sós, lobogó vízben főzzük ki.
Serpenyőben kevés zsiradékon (én kacsazsírt használtam) dinszteljük meg a csíkozott vagy lereszelt cukkinit. Adjunk hozzá 1-2 gerezd préselt fokhagymát, sózzuk, majd öntsük rá a kifőtt tésztát. Jól keverjük át, és tartsuk melegen.
A csirkecombok ezalatt elkészülnek, most már felönthetjük kevés tejszínnel, és tetszés szerint fűszerezzük készre. A cukkinis tésztával tálaljuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliát, a lisztet, a tejet, és sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a...
Elkészítési idő:A krémhez kikeverjük a túrót a tejföllel, porcukorral, reszelt citromhéjjal, sóval és a tojások sárgájával. A masszába forgatjuk a mazsolát, a kifőtt, leszűrt tésztát, végül összef...
Elkészítési idő:1. A túrót egy villával összetörjük és összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve...
Elkészítési idő: 18 perc