50 dkg spagetti
4 db tojás
15 dkg bacon
6 dkg reszelt parmezán sajt
1-2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
kevés zöldségzöld
só
bors
Egy kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont és a megpucolt, apróra felaprított fokhagymát. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint sós vízben kifőzzük. Közben a tojásokat felverjük a reszelt parmezán sajttal a parmezán mennyiségét ízlés szerint növelhetjük, a tojással együtt, és kevés finomra aprított zöldség zöldet keverünk bele .Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, és azon melegében ráöntjük a felvert tojást a sajttal, jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a pirított bacont is. Még melegen tálalható a Carbonera spagetti .
Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát főzzük al dente-re lobogó, enyhén sós vízben. A főzés utolsó 1 percében merjünk ki fél bögrényit a tészta főzővizéből, majd dobjuk a bébispenótot a tészta mellé a vízbe....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rusztikusra vágott gombát, megborsozzuk és hagyjuk lepirulni. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a bor...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű