45 dkg darált sertéshús
50 dkg spagetti
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
3 db paradicsom
reszelt sajt
Míg a tészta fő, a hagymát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, majd pároljuk üvegesre felforrósított olajon. Tegyük rá a húst, ízesítsük 1-2 csipet sóval, borssal vagy Delikáttal és kevergetve pirítsuk meg kb. 3 perc alatt. Ez alatt vágjuk kis kockákra a hámozott paradicsomokat. Keverjük össze jól, és forraljuk fel az ételt újra.
A tésztát a mártással összekeverve, vagy külön is tálalhatjuk, a reszelt sajtot külön tálkában kínáljuk hozzá.
A hagymát kockára vágva a zsíron világosra pirítjuk, hozzátesszük a pirospaprikát, a kockára vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd sóval, borssal ízesítjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított sárgarépát, hagymát és padlizsánt durvára kockázzuk, a kicsumázott csilipaprikákat finomra aprítjuk, a negyedelt kaliforniai paprikákat kicsumázás után hosszában vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőztem, majd meghámoztam és áttörtem. 1kg burgonyához 30-40 dkg (a burgonya minőségétől függ) lisztet, 1 evőkanál búzadarát és 1 tojást valamint sót adtam. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű