3 dkg élesztő
- 2 tk cukor
- 1 ek étolaj
- 12 dkg tejföl
- 20 dkg víz (igen, dkg-ban adtam meg)
- 10 dkg rétes liszt
- 40 dkg sima liszt
- 2 ek tejpor (elhagyható)
- 2 kk só
a kenéséhez ~ 20 dkg vaj/margarin
Rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Kinyújtjuk vékony lapnak, és megkenjük vajjal.
A meghámozott krumplit vágjuk kis kockákra. A debrecenit szeletekre. A krumplit bő forrásban levő vízben főzzük 5 percig. Ezalatt a debrecenit pirítsuk meg 1 evőkanál olajon, tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a tésztát és főzzük ki, tegyük félre. 1. Először reszeljük csíkokra a répát, vágjuk apróra az újhagymát, gyaluljuk le a káposztát. Én ehhez robotgépet használok, így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát készítünk, és kb. 1 óráig kelesztjük. Ezután a tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. A köröket sugár alakban, mint a pizzát, elvágjuk. Ebbe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tejet a kockacukrral meglangyosítjuk. Az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a sót margarint hozzáadjuk, és az élesztővel összedolgozzuk. Letak...
Elkészítési idő: / 4 adag Nehézség: Közepes