3 dkg élesztő
- 2 tk cukor
- 1 ek étolaj
- 12 dkg tejföl
- 20 dkg víz (igen, dkg-ban adtam meg)
- 10 dkg rétes liszt
- 40 dkg sima liszt
- 2 ek tejpor (elhagyható)
- 2 kk só
a kenéséhez ~ 20 dkg vaj/margarin
Rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Kinyújtjuk vékony lapnak, és megkenjük vajjal.
1. A tojást alaposan (robotgéppel) elkeverjük a tejjel. Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót és annyi búzadarát, hogy híg masszát kapjunk. 2. Hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta főzéséhez kb. 3 liter vizet felforral a sóval és a vajjal, majd a csomagoláson való módon megfőzzük és(…)leszűrjük. Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd a kisebb darabokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cső tészta 3/4 részét a kiolajozott tepsibe tettem, rá jön a sült hús, 4 darab tojást felvertem egy kicsit amibe tettem 2 deci tejfölt és fűszereket, só bors és ki mit szeret.A s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kb. 4 dkg margarinon az apróra vágott gombát, zöldpaprikát, bacon szalonnát és a sonkás felvágottat megpirítjuk, kis borssal ízesítjük. 2. Egy másik lábosban kb.4 dkg margar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű