20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
2 tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
3/4 dl olaj
12 szelet bacon
Elkészítés: A szalonnát süsd meg, majd tedd félre. Öntsd egy összenyomható flakonba, amin elég nagy lyuk van ahhoz, hogy a tésztát önteni tudd majd. (Én üres ketchup üveget használtam erre a célra. Jól forrósítsd fel a palacsintasütőt, majd spricceld a tésztát hosszú, ovális alakban a palacsintasütőbe. Egy kicsit hosszabb és szélesebb csíkban, majd a szalonnát tedd rá a közepébe. Enyhén nyomd meg szalonnát a tésztába, majd újabb tészta következik.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű
a lisztet a sóval és krumplival ősze morzsolom,a tejet és a vízett pici cukorral meg langyosítom és bele morzsolom az élesztőt mikor ez meg kelt.a tálban lévő liszt krumpli morzs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa gyorsan akarok valami laktatót, nálam bizony a babos tészta mindig tuti befutó. Az alapvető fűszereken túl nem sok minden kell hozzá, de azokat is szabadon variálhatjátok. Ami m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát. Dobjuk rá a spenótot, és pillanatok alatt fonnyasszuk meg. Egy keverőtálba öntsük a ricottát, és adjuk hozzá az előzőleg elkész...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes