20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
2 tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
3/4 dl olaj
12 szelet bacon
Elkészítés: A szalonnát süsd meg, majd tedd félre. Öntsd egy összenyomható flakonba, amin elég nagy lyuk van ahhoz, hogy a tésztát önteni tudd majd. (Én üres ketchup üveget használtam erre a célra. Jól forrósítsd fel a palacsintasütőt, majd spricceld a tésztát hosszú, ovális alakban a palacsintasütőbe. Egy kicsit hosszabb és szélesebb csíkban, majd a szalonnát tedd rá a közepébe. Enyhén nyomd meg szalonnát a tésztába, majd újabb tészta következik.
A tojások sárgáját, a túrót, a sütőport összekeverjük. A fehérjét a csipet sóval keményre verjük. A két anyagot óvatosan öddzekeverjük. Sütőpapirral bálelt sütőlemezre 1-2 kanál...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat, 500gr sima lisztet, pici sót, pici cukrot, 1 por élesztőt, 3 evőkanál olívaolajat és annyi langyos vízet, amennyit a liszt fel vesz jól kidolgozzuk és hagyjuk 10 pe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA gnocchit a csomagoláson feltüntetett módon kifőzöm. A bacont kockára vágom. A kukoricát ételízesítős vízben megpárolom. Miután kifőtt a gnocchi, tűzálló tálba helyezem. Rászórom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkb 10-11 db-hoz elegendő ez a mennyiség. 5 dl víz, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 evők.krist.cukor, 1,5 evőkanál só, 1 kg liszt. Nem kell külön kovászt készíteni! Mindent egybe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű