menu

Családireceptkönyv.hu

Gnocchi


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Édesburgonya
2 közepes tojás
Kókuszzsír/Olívaolaj
Só, bors
Teljes kiőrlésű liszt

Elkészítés:


A hozzávalókat mérd egy edénybe dolgozd egyneművé. 15-20 percet pihentesd.

Liszttel szórt nyújtófelületen sodorj rudat a tészta negyedéből, majd vágj belőle 1,5 cm hosszú darabokat. Tetszőleges formára alakítsd. A formázás befejeztével hagyd a kész golyókat szikkadni.

Egy edényben forralj fel 2 l vizet, sózd bőségesen. Mikor felforrt, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy a víz ne lobogjon, csak gyöngyözzön. Egyszerre maximum egy maréknyi tésztát dobj a vízbe.

Amikor felúsznak a víz tetejére, még 1-2 percig hagyd főni, majd egy szűrő segítségével szedd őket felhevített zsiradékba és pirítsd aranysárgára.

Trükkök, tippek, praktikák:


Különböző szószokkal, mártásokkal variálható.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Langalló recept
Langalló recept

Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva, fél órát kelesztjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barackos gombóc
Barackos gombóc

A barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd egy mélyebb tálban összeforgatjuk a fahéjjal és a barna cukorral. Vágott felületükkel felfelé, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ízes levél
Ízes levél

Az élesztőt a meleg tejben hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjük. A tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Tiramiszu palacsinta
Tiramiszu palacsinta

A palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden pala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk