50 dkg házi tojásos széles metélt,
15 dkg búzadara,
só,
dzsem,
porcukor,
étolaj,
Csorgassunk kb egy decinyi olajat egy lábasba, szórjuk rá a búzadarát, majd közepes lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg halvány barnára. Öntsünk rá 3 dl forró vizet, majd sózzuk meg, és fedjük le. Kapcsoljuk le alatta a lángot, húzzuk le a tűzről és hagyjuk állni tíz percig. Az elkészült darát villával lazítsuk fel, majd keverjük össze a sós vízben kifőzött tésztával.
Tálaljuk kis tányérokra, és a tetejére kanalazzunk a dzsemből. Tetejét porcukorral szórjuk meg.
A kiflit felkarikázom. Egy kis edényben langyosítok tejet, adok hozzá citromhéjat és 1 csomag vaníliás cukrot. A kiflikarikákat belemártom a tejbe, és sorban lerakom az előre kivaj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA káposztát nagyobb kockákra vágjuk, és ledaráljuk a késes aprítógépben. Egy nagy tálba öntjük, sózzuk, hagyjuk állni legalább egy fél órát. Alaposan kinyomkodjuk a levét. Egy nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és kifőzzük. Leszűrjük, összetörjük, hagyjuk kicsit kihűlni. Addig félbevágjuk, és kimagozzuk a szilvákat. A sertászsírt egy nagy serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojást a sóval és cukorral felverjük. A tejet k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes