50 dkg házi tojásos széles metélt,
15 dkg búzadara,
só,
dzsem,
porcukor,
étolaj,
Csorgassunk kb egy decinyi olajat egy lábasba, szórjuk rá a búzadarát, majd közepes lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg halvány barnára. Öntsünk rá 3 dl forró vizet, majd sózzuk meg, és fedjük le. Kapcsoljuk le alatta a lángot, húzzuk le a tűzről és hagyjuk állni tíz percig. Az elkészült darát villával lazítsuk fel, majd keverjük össze a sós vízben kifőzött tésztával.
Tálaljuk kis tányérokra, és a tetejére kanalazzunk a dzsemből. Tetejét porcukorral szórjuk meg.
A zabpelyhet apróra daráljuk, majd hozzá adjuk a zabkorpát és a sütőport. A sovány túrót villával áttörjük és összekeverjük a tojással, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk és jól ös...
Elkészítési idő:Osszegyurni. Egy nagyobb nejlon zacskoba kell tenni, a veget lezarni es hutobe rakni. . 2-3 napi is elall a hutobe. Mielott sutom annyit kiveszek belole amennyi szukseges, deszk...
Elkészítési idő:a lisztet a sóval és krumplival ősze morzsolom,a tejet és a vízett pici cukorral meg langyosítom és bele morzsolom az élesztőt mikor ez meg kelt.a tálban lévő liszt krumpli morzs...
Elkészítési idő: