menu

Családireceptkönyv.hu

Grízes tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg házi tojásos széles metélt,
15 dkg búzadara,
só,
dzsem,
porcukor,
étolaj,

Elkészítés:


Csorgassunk kb egy decinyi olajat egy lábasba, szórjuk rá a búzadarát, majd közepes lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg halvány barnára. Öntsünk rá 3 dl forró vizet, majd sózzuk meg, és fedjük le. Kapcsoljuk le alatta a lángot, húzzuk le a tűzről és hagyjuk állni tíz percig. Az elkészült darát villával lazítsuk fel, majd keverjük össze a sós vízben kifőzött tésztával.
Tálaljuk kis tányérokra, és a tetejére kanalazzunk a dzsemből. Tetejét porcukorral szórjuk meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött korongok
Töltött korongok

Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével koron...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kata
Rakott tészta
Rakott tészta

1. Dinszteld meg a hagymát az olajon, majd pirítsd meg rajta a húst. 2. Közben főzd ki a tésztát. 3. Ha a hús megpuhult add hozzá a kukoricát, majd a tejfölt 3/4-ét. 4. Vajazz k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Kifőzni való tészta
Kifőzni való tészta

1 tojásból, sóból, kevés vízből és annyi lisztből amennyit felvesz, kemény tésztát készítünk. Kinyújtjuk, olyanra vágjuk amilyen tésztát szeretnénk, és forrásban lévő vízben kifőz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: R
Spenótos nokedli sajtmártással
Spenótos nokedli sajtmártással

linken

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk