1 kg burgonya
kb.20-30 dkg liszt
1 púpos ek.búzadara
2 ek.olaj
1 tojás
só
Szórásra: 10 dkg olaj és 10 dkg zsemlemorzsa
vagy : 10 dkg mák és 10 dkg cukor
A héjában főtt és áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel,darával,megsózzuk és a tojással összegyúrjuk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk,két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
Sós vízben kifőzzük,leöblítjük.
Olajon a zsemlemorzsát rózsaszínűre pirítjuk és beleforgatjuk.
A vöröshagymát megtisztítottam, majd lereszeltem. A burgonyát meghámoztam majd lereszeltem. A lereszelt hagymát és krumplit összekevertem, hozzáadtam a fokhagymanyomóval zúzott f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. Pizzatészta recept: élesztő felfuttatása Futtasd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítem el. A hozzávalókat összegyúrom. Cipót formálok belőle és félreteszem pihenni. Addig míg pihen elkészítem a tölteléket: Az apróra vágott hagymát megpirít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű