1 kg burgonya
kb.20-30 dkg liszt
1 púpos ek.búzadara
2 ek.olaj
1 tojás
só
Szórásra: 10 dkg olaj és 10 dkg zsemlemorzsa
vagy : 10 dkg mák és 10 dkg cukor
A héjában főtt és áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel,darával,megsózzuk és a tojással összegyúrjuk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk,két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
Sós vízben kifőzzük,leöblítjük.
Olajon a zsemlemorzsát rózsaszínűre pirítjuk és beleforgatjuk.
Lereszelem a káposztát, olajon megdinsztelem.(megbarnul) Kifőzöm a fordos nagykockát és összekeverem. Cukorral vagy borssal is finom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 2. lépés Ezalatt a felkockázott, szárnyas fűszersóval megszórt csirkemellet 1-2 evőkanál olajon megpirítjuk. 3. lépé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat és a spenótot felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Miután leszűrtük, kevés olajjal összeforgatjuk, majd lefedve melegen tartjuk. S...
Elkészítési idő: 1-2 Nehézség: KözepesA káposztát megmossuk, kettévágjuk és kivágjuk a torzsáját. A sajtreszelő legnagyobb lyukú részén lereszeljük a káposztát, majd jól megsózzuk, két kézzel egy tálban átforgatjuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű