1 kg burgonya
kb.20-30 dkg liszt
1 púpos ek.búzadara
2 ek.olaj
1 tojás
só
Szórásra: 10 dkg olaj és 10 dkg zsemlemorzsa
vagy : 10 dkg mák és 10 dkg cukor
A héjában főtt és áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel,darával,megsózzuk és a tojással összegyúrjuk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk,két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
Sós vízben kifőzzük,leöblítjük.
Olajon a zsemlemorzsát rózsaszínűre pirítjuk és beleforgatjuk.
Első lépés - a kelt tészta összeállítása A tejet egy bögrében meglangyosítom, belekeverem az élesztőt. A lisztet egy nagy tálba, vagy ha van, a dagasztó üstjébe teszem, hozzáado...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kockára aprított bacont kevés olajon zsírjára pirítjuk. Közben feltesszük főni a spagettit - csak sót teszünk a vízbe. Eközben egy keverőtálban összekeverjük a 2 tojássárgáját,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kissé megolvasztjuk langyosra, majd hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. Beleszórjuk a túrót, a lisztet, a vaníliás cukrot, a sót és a citrom reszelt héját. Villával összekev...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 deci langyos tejben fölfuttatjuk. a tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal simára keverjük, az előzőekhez adjuk, majd a liszttel, sóval és a maradék tejjel könn...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes