1 kg burgonya
kb.20-30 dkg liszt
1 púpos ek.búzadara
2 ek.olaj
1 tojás
só
Szórásra: 10 dkg olaj és 10 dkg zsemlemorzsa
vagy : 10 dkg mák és 10 dkg cukor
A héjában főtt és áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel,darával,megsózzuk és a tojással összegyúrjuk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk,két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
Sós vízben kifőzzük,leöblítjük.
Olajon a zsemlemorzsát rózsaszínűre pirítjuk és beleforgatjuk.
Egy alacsony falú edényben olajat hevítünk, és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd ízesítjük sóval, cukorral, fűszerezzük őrölt fekete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is és 5-7 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fűszereket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 tojásból, sóból, kevés vízből és annyi lisztből amennyit felvesz, kemény tésztát készítünk. Kinyújtjuk, olyanra vágjuk amilyen tésztát szeretnénk, és forrásban lévő vízben kifőz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű