Családireceptkönyv.hu

Finom tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 gr. szarvacska tészta (ízlés kérdése, hogy milyen fajta)
60 dkg. főtt füstölt tarja (szeletelve)
1 doboz konzerv kukoica
1 üveg szeletelt csiperke gomba
330 g doboz ejföl
1 tubus majonéz (közepes)
1 db közepes fej vöröshagyma
1 gerezd kisebb fokhagyma
olaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint oregano
Erős Pista (ízlés szerint)

Elkészítés:


Előkészítjük az alapanyagokat. A hagymákat és a tarját kockákra vágjuk, a kukoricát és a gombát lecsepegtetjük.

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a hagymákat és aranybarnára pirítjuk őket.

Ha ezzel megvagyunk, akkor mehet bele a felkockázott tarja is.

Ezután lobogó sós vízben megfőzzük a tésztát.

Közben a hagymás tarját megfűszerezzük a sóval, borssal, majoránnával, oregano-val és az Erős Pistával, majd fedő alatt pároljuk tovább.

Amíg készül a ragu és fő a tészta, addig elkészítjük hozzá a "mártást". Egy edényben összekeverjük a tejfölt és a majonézt, majd adunk hozzá egy kis sót és borsot.

A tarjához hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és gombát, majd még pár percig a fedő alatt tovább főzzük alacsony lángon.

Utolsó lépésként leszűrjük a kész tésztát, összekeverjük a raguval és a mártással.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Milánói sertésborda
Milánói sertésborda

A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Kicsit sózzuk és a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A sonkát c...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Túrógombóc
Túrógombóc

A tojásokat kikeverjük 1 teáskanálnyi zsírral, enyhén sózzzuk. A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a tojáshoz. Belekeverjük a búzadarát, lisztet és 1 evőkanál zsemlemorzsát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Almakoch
Almakoch

A kifliket 1,5-2 cm vastagságúra szeleteljük, és éjszakára száradni hagyjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
motymolt =)
motymolt =)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk