1 kg liszt
5 dl langyos víz
1 csomag élesztő
1 kiskanál kristálycukor
2 kávéskanál só
Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és oda öntjük az élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk kelni min. 1 órán át, majd olajos kézzel lángosokat formázunk belőle. Bő olajban kisütjük. Forrón tálaljuk egy kevés zúzott fokhagymával, sajttal, tejföllel.
Egy fazékba felteszünk kb. 3 liter vizet forrni a fodros kockának, és adunk hozzá egy kávéskanál sót. Mikor a víz forr, beletesszük a kockatésztát, és megfőzzük a rajta lévő haszn...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű25 perc. Elkészítés menete: A tésztát tedd fel főni enyhén sós vízben, akkor lesz jó, ha még egy picit rágni kell, de már alapvetően puha. A hagymát kockázd fel, és kezdd el pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral, sóval és a vízzel elkeverjük, és hagyjuk, hogy egy kicsit meginduljon. Hozzáadjuk a lisztet is, és a tésztát alaposan kidolgozzuk. A végén egy kevés olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit sós vízben puhára főzzük. Meghámozzuk és még langyos állapotban krumplinyomón átnyomjuk.Megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és annyi lisztet, hogy nem túl kemény, de már j...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes