1 csomag tészta
30 dkg pulykasonka
10 dkg kukorica
1 dl főzőtejszín
10 dkg füstölt sajt
bazsalikom
só, bors
olívaolaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A sonkát kockákra vágjuk és egy kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kukoricát is és sózzuk-borsozzuk. A tejszínbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük, lassú tűzön főzzük amíg sűrűvé válik. Mikor a tészta megfőtt leszűrjük és hozzákeverjük a sajtos-sonkás raguhoz. Ízlés szerint megszórhatjuk bazsalikommal a tálaláskor.
1.A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Mele...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes1. Az olajat felhevítjük egy magas falú edényben, néhány perc alatt megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tálba beleöntjük a meleg vizet, ebben felolvasztjuk az élesztőt. 2. Hozzáadjuk a sót, és az olajat, aztán a tejfölt. 3. A lisztet folyamatosan adjuk hozzá, mert így látjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet dagasztótálba borítjuk, a tejet meglangyosítjuk. Két decit kiveszünk belőle, és ebben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben szétmorzsoljuk a margarint a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz