Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt, 2.5 dkg margarin, 2.5 dkg élesztő, 2.5 dkg porcukor, 1 tojás, 1.3 dl tej, 3 csipet só, egy citrom reszelt héja



10 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor, olvasztott vaj

Elkészítés:


A tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát gyúrunk. Ezután kb. 30-40 percet kelesztjük.



Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. ( az alját is )

Keverjük össze a darált diót és a kristálycukrot.



Ha a tésztánk megkelt, nyújtsuk ki kb. egy – másfél centi vastagságúra és egy kisebb pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a tésztát. A kiszaggatott tésztákat mártsuk bele egy villával az olvasztott margarinba és forgassuk meg jól a cukros dióba. Ezután tegyük szorosan a tésztadarabokat a tortaformába és szórjuk a tetejére a maradék cukros diót. Így kelesszük még újabb 30 percig.

Előmelegített sütőben 170 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük.



Vaníliasodó : 4 dkg liszt, 5 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd belseje, 4 db tojássárgája, 8 dl tej



Elkészítés : A cukrot, vaníliáscukrot és a lisztet egy tűzálló tálba tesszük, jól összekeverjük. Hozzáadunk 1 dl tejet és a 4 db tojássárgáját. Ezt csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk ( ha vaníliarúdat használunk akkor itt tegyük bele a tejbe ). Ha felforrt akkor lassan adagolva, folytonos keverés mellett adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz. Kis lángra téve sűrítsük be a sodót. Tipp : Én ezt a mikróban csináltam, kb. 2 perc volt az egész, közben kétszer megkevergettem. Nem kellett attól félni, hogy leég az alja!



Nagyon finom, puha! Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszáradhat a teteje! Az aranygaluska csak frissen jó!!!

Aranygaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mentett
Káposztás tészta
Káposztás tészta

A káposztát megtisztítom,a torzsáját kivágom,lereszelem káposzta reszelőn.Besózóm majd kb.fél óra múlva a felesleges vizet kinyomkodom,és lábosba rakom olajat öntök rá ,nagyon jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Cukkínis sajtos tėszta
Cukkínis sajtos tėszta

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízbe főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd hideg v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Kapros juhtúrós palacsinta
Kapros juhtúrós palacsinta

Az élesztőt feloldjuk 200 ml langyos vízben, hozzákeverjük a cukrot is. A lisztet, a sót és az olajat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a maradék vizet és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
CARBONARA spagetti
CARBONARA spagetti

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben ropogósra pirítjuk, a pörcöket kiszedjük, papírkendőn lecsepegtetjük. 2. Tálban felverjük a tojásokat, összekeverjük a sajtta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk