1 padlizsán
200 g sonka
100 ml főzőtejszín
100 g sajt
300 g spagetti tészta
5 tojás
1 gerezd fokhagyma
10 g vaj
só
bors
petrezselyemzöld
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A padlizsánt megmossuk és hosszában felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszeleteljük.
Egy hosszúkás sütőformát kikenünk vajjal és a tészta egyharmadát beletesszük. A padlizsán felét rárakjuk, a sonkaszeleteket feltekerjük és a felét rátesszük. Erre egy újabb adag tészta, padlizsán és sonka következik, a felső réteg tészta legyen.
A tojásokat a tejszínnel felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet.
A szószt ráöntjük a tésztára és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Miután megsült, felszeleteljük és már kínálhatjuk is.
A lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával jól összetöröm, beleteszem, a sót, a vaníliáscukrot, a szódabikarbónát, a tojásokat, és a búzadarát, összekeverem, majd 2-3 órát pihentetem, majd sós lobogó vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 d réteslapot leterítünk a deszkára, vékonyan megkenjük olajjal, majd rá a köv. réteslap. Megszórjuk édes morzsával, rárakom a lereszelt almát, ízesítem cukorral, fahéjjal, vaníli...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA alapanyagokból rugalmas tésztát gyúrtam pár perc alatt, mehet géppel természetesen, csak a végén kell kézzel rásegíteni. A rum fontos, ne hagyjátok ki, tökéletes módszer, hogy ne...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes