3 db yufka tészta ami egy csomag 500 g kb 4 személyre elég ez mennyiség.
szezámmag és feketekömény a diszitéshez
Töltelék spenottal
1 kg spenot
2 db közepes vöröshagyma
5 - 6 db Fokhagyma
olaj
1- 2 db feta sajt
3 db yufka tésztára elég ez a mennyiség
Töltelék feta sajtal
4 db feta sajt
petrezselyem izlés szerinti mennyiség
Póréhagyma izlés szerinti mennyiség
3 db yufka tésztára elég ez a mennyiség
Öntet
400 g Joghurt
200 ml tej
2 tojás
Chili
öröltbors
2 evökanál ét vagy oliva olaj
Spenotos töltelék
A vöröshagymát étolajon megpiritjuk és hozzáadjuk a megtisztitott friss spenotot majd az apróra vágott fokhagymát és folyamatosan kevergetjük ameddig össze esik a spenot. Töltéskor szórjuk a sajtott hozzá. A feta sajt elég sós álltalában igy én nem szoktam megsózni. Fagyasztott spenot esetében a spenot levét elkészités elött le kell csöpögtetni és a maradékot elfözni.
Feta sajtos töltelék
Szétmorzsoljuk a sajtot és apróra fölvágott petrezselyemmel és póréhagymával össze keverjük.
Az öntet hozzávaloit összekeverjük.
Kiteritjük a yufka tésztát ami egy kerekformát alkot általában és középen félbevágjuk.
Az egyik felet megkenjük az öntettel és az egyenes felére ráteszük a kivánt tölteléket,majd föltekerjük.
Egy 32 cm kerekforma közepében amit már ecset segitségével ét olajjal kikentünk, a tésztábol egy csiga formát alkotunk.
A föntmaradt tésztával is ugyan igy járunk el és a csiga köré tekerjük folyamatosan.
Én ugy szoktam egy sor sajtos tekercs egy sor spenotos tekercs.
A maradék öntetett egyenletesen a tésztára ráöntjük és megszórjuk szezámmal és fekete köménnyel.
200 fokon kb 30 percig sütjük addig amig eléri a kivánt szint.
Kétféle yufka tésztát árulnak az egyik amelyik vékonyabb és baklava is készithetö belöle és van egy vastagabb fajta. Általában ez föl is van tüntetve a csomagoláson. Ez recept a vastagabb tésztábol készül. igy erre vásárláskor érdemes oda figyelni.
A tésztát, bő vízben megfőzzük. Egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk és megpirítjuk rajta a koktélparadicsomokat, mjd félretesszük őket. A serpenyőben visszamaradt olívaolajra tessz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és még melegen szép simára áttörjük. Lehetőleg ne maradjanak benne apró darabok. Amikor langyosra hűlt a krumpli a csipet sót, a cukrot, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kaposztát metisztitjuk, es vékony metéltre vágjuk A hagymát aprora kockázzuk Egy magassabb labasban a hagymát az olajon üvegesre pároljuk,hozzaadjuk a kápsztát,megkeverjük ,es...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűEgy edénybe tesszük a tésztát, a vékonyra szeletelt hagymát, a félbevágott koktélparadicsomokat, a felszeletelt fokhagymát. Belekanalazzuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a bazsa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű