3 db yufka tészta ami egy csomag 500 g kb 4 személyre elég ez mennyiség.
szezámmag és feketekömény a diszitéshez
Töltelék spenottal
1 kg spenot
2 db közepes vöröshagyma
5 - 6 db Fokhagyma
olaj
1- 2 db feta sajt
3 db yufka tésztára elég ez a mennyiség
Töltelék feta sajtal
4 db feta sajt
petrezselyem izlés szerinti mennyiség
Póréhagyma izlés szerinti mennyiség
3 db yufka tésztára elég ez a mennyiség
Öntet
400 g Joghurt
200 ml tej
2 tojás
Chili
öröltbors
2 evökanál ét vagy oliva olaj
Spenotos töltelék
A vöröshagymát étolajon megpiritjuk és hozzáadjuk a megtisztitott friss spenotot majd az apróra vágott fokhagymát és folyamatosan kevergetjük ameddig össze esik a spenot. Töltéskor szórjuk a sajtott hozzá. A feta sajt elég sós álltalában igy én nem szoktam megsózni. Fagyasztott spenot esetében a spenot levét elkészités elött le kell csöpögtetni és a maradékot elfözni.
Feta sajtos töltelék
Szétmorzsoljuk a sajtot és apróra fölvágott petrezselyemmel és póréhagymával össze keverjük.
Az öntet hozzávaloit összekeverjük.
Kiteritjük a yufka tésztát ami egy kerekformát alkot általában és középen félbevágjuk.
Az egyik felet megkenjük az öntettel és az egyenes felére ráteszük a kivánt tölteléket,majd föltekerjük.
Egy 32 cm kerekforma közepében amit már ecset segitségével ét olajjal kikentünk, a tésztábol egy csiga formát alkotunk.
A föntmaradt tésztával is ugyan igy járunk el és a csiga köré tekerjük folyamatosan.
Én ugy szoktam egy sor sajtos tekercs egy sor spenotos tekercs.
A maradék öntetett egyenletesen a tésztára ráöntjük és megszórjuk szezámmal és fekete köménnyel.
200 fokon kb 30 percig sütjük addig amig eléri a kivánt szint.
Kétféle yufka tésztát árulnak az egyik amelyik vékonyabb és baklava is készithetö belöle és van egy vastagabb fajta. Általában ez föl is van tüntetve a csomagoláson. Ez recept a vastagabb tésztábol készül. igy erre vásárláskor érdemes oda figyelni.
1. A hozzávalókból kézzel vagy géppel sima tésztát dagasztunk, szép simára kidolgozzuk. 2. Zacskóba rakjuk és hűtőben tároljuk, nem mélyhűtőben. A recept állítása szerint 2 hét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd pár percig pihentetjük. Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palac...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát enyhén sós vízben főzzük "al dente" keménységűre, majd szűrjük le. A bacont vágjuk csíkokra, a kolbászt és a zöldségeket karikázzuk fel. Készítsük el az öntetet a tészt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés vízzet adok még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Hagyom duplájára kelni. Egy nagyobb sütőtepsit sü...
Elkészítési idő: 1 óra + keleszt Nehézség: Könnyű