Hozzávalók: 40 dkg fodros kockatészta, 25 dkg sajt, 15 dkg sonka, 2 dl tejföl, 1 tojás, só; a tál kikenéséhez: 1-2 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Közben a sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, a sonkát pedig apróra vágjuk. A tojást felverjük, enyhén megsózzuk és belekeverjük a tejfölbe. Egy tűzálló tálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Az aljára teszünk egy réteg tésztát, megszórjuk sajttal meg sonkával és meglocsoljuk a tojásos tejföllel. Addig folytatjuk a rétegezést míg a hozzávalók elfogynak. Lényeges, hogy a tetejére sajt kerüljön. Sütőbe tesszük és 15 perc alatt összesütjük.
A tojásokat a cukrokkal és a sóval jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a szódavizet és a lisztet. Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, egyenlete...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA lisztet a munkalapra szitáljuk, ráöntjük az előre megreszelt sajtot, megsózzuk, és alaposan összekeverjük a szárazanyagokat. Elmorzsoljuk a zsírral jó alaposan, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű