3 dkg krémsajt
1 evőkanál puha vaj
1 tojás (szobahőmérsékletű)
1 tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
fél teáskanál útifű maghéj
fél teáskanál fahéj (ha nem szereted, elhagyható)
10 csepp stevia-oldat
Keverd össze a hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel. Süsd meg forró serpenyőben, mint a palacsintát. Ha az alja már megbarnult, óvatosan fordítsd át, és süsd meg a palacsinta másik oldalát is. Máris kész a felhőkenyérhez hasonló állagú minipalacsinta.
Mi van benne?
299 kcal, 25,3 g zsiradék, 129 mg nátrium, 3,2 g szénhidrát, 1,2 g rost, 12 g fehérje.
Nem paleo SZÉNHIDRÁTSZEGÉNY
A tésztát sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Amíg a víz melegszik, a serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük, és papírtörlőre tesszük (ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet és a tojásokat összekeverem, hozzáadom a lisztet, sót. Utána szükség szerint, ha már csomómentesre kevertem, hozzáadom a szükség szerinti tejet. Szép vékony tésztát kell ka...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A főzővízből egy keveset felfogunk. Olívaolajjal meglocsoljuk a tésztát, összekeverjük és kihűtjük. A gombát és a cukkinit a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sült hagymából 4 evőkanálnyit félreteszünk a tálaláshoz, aztán a többit finomra őröljük egy kávédarálóban. A nokedlitésztához az őrölt hagymát összekeverjük egy tálban a lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű