Hozzávalók (4 személyre)
◾1 kg sárgabarack
◾100 g barna cukor
◾1 ek fahéj
◾1 kg burgonya
◾300 g liszt
◾1 tojás
◾1 ek vaj + a zsemlemorzsához 1 ek vaj
◾só
◾5 ek zsemlemorzsa
◾fahéjas porcukor a szóráshoz
◾tejföl a tálaláshoz
A barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd egy mélyebb tálban összeforgatjuk a fahéjjal és a barna cukorral. Vágott felületükkel felfelé, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a barackokat, és 140 fokos sütőben, légkeveréssel 25 percig karamellizáljuk őket. Ha kész, félretesszük, és hagyjuk kihűlni. A zsemlemorzsát olvasztott vajon aranybarnára pirítjuk, majd ezt is félretesszük. A krumplit sós vízben puhára főzzük, és még melegen áttörjük egy krumplinyomó segítségével. Egy tálcán szétterítjük, így gyorsabban hűl. A hideg krumplipüréhez hozzáadjuk a lisztet, a tojást, egy csipet sót, és 1 evőkanál vajat. Ha a tészta túl ragacsos, keverünk még hozzá annyi lisztet, amennyitől könnyen formázható lesz. Alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk.
A tésztából kis négyzeteket vágunk, ezek közepére helyezünk 1-1 barackot, és a tészta négy sarkát összecsippentve gombócokat formázunk. Gyöngyöző sós vízbe helyezzük a gombócokat, egy szűrőkanál segítségével. Miután feljöttek a víz felszínére még 1 percig főzzük a gombócokat, majd megforgatjuk őket a pirított zsemlemorzsában. Fahéjas porcukorral, és tejföllel tálaljuk.
A bacon szalonnát apróra felkockázom és az olajon odateszem pirítani. A vöröshagymát is apróra darabolom, hozzáadom és együtt pirítom. Nagyon szeretem az ilyen jellegű ételeket wok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megfőzzük a rizstésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Leszűrjük, folyó hideg víz alá tartjuk, majd lecsöpögtetjük. 2. A tésztát nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát olívaolajon üvegesre pároljuk. Majd rádobjuk a csíkokra vágott sonkát. A szeletekre vágott fokhagymagerezdeket és az apróra felvágott petrezselymet hozzás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kockára vágott, félig kiolvasztott szalonna zsírjában gyakori keverés közben megpirítjuk a tésztát, majd beletesszük a finomra vágott hagymát, s két-három keverés után megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű