menu

Családireceptkönyv.hu

Krumpli rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kiló krumli
2 kk só
Víz
35 dkg finom liszt
1 deci tej
1,5 deci olaj
5 dkg búza dara

Elkészítés:


A meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és áttnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kihülni, majd teszek a krumpliba sót, 35 dkg finom lisztet és a tejet,,,a tészta közepes keménységü legyen. 4 felé osztom a tésztát s minden egyeset elsodrom tepsi nagyságra, lekenem vékonyan olajjal és szórok bele vékonyan búza darát majd összetekerem mint a rétest. 4 rudat kapunk.
Mehet a kiolajozott tepsibe. Az egyik képen látható, hogy még nyersen a tésztát összemetéllem és kockákra bevagdosom a tetejét, bekenem olajjal és mehet a sütőbe. 200 fokon sütöm kb. 30-35 percig,,,,sütötől függ,,,a színén meglátni amikor jó.

Krumpli rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lángos tészta
Lángos tészta

Elkészítés: A langyos, cukrozott tejben felfuttatom az élesztőt, majd a liszthez keverek mindent, hólyagosra dagasztom (géppel kb. 10 percig). Kb. 30 percig kelesztem 30 fokon, szo...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Papp Gina
Lángos a'la Marika mama
Lángos a'la Marika mama

Egybegyúrom a hozzávalókat, és forró olajban kisütöm Olajos tálban egy hűtőben tárolva eláll, akár egy hétig is!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos palacsinta
Sajtos palacsinta

A kaprot mossuk meg és vágjuk apróra. Friss nem lévén, a mélyhűtött is használható, a szárított már nem a legjobb erre a célra. A tojásokat tegyük egy tálba, sózzuk és robotgéppel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fokhagymás tészta
Fokhagymás tészta

A tésztát a szokásos módon kifőzzük. Egy serpenyőben pár csepp olajon (ha szükséges, mert lehet, hogy a szalonna elég zsíros) megpirítjuk az apróra vágott bacont. Hozzáadjuk az a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk