Családireceptkönyv.hu

Szegedi cipó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 1 ek só

Elkészítés:


Dagasztjuk, duplájára kelesztjük, 4- vagy öt egyenlő részre vágjuk. Gömbölyítjük és pihenni hagyjuk pár percig, majd formázzuk, bevágjuk, kb 1 órát tepsin kelesztjük.
220 fokon sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsófia
Svédhúsgombócos tejszínes spagetti
Svédhúsgombócos tejszínes spagetti

A húsgombóchoz nagyon apróra vágjuk a hozzávalókat és összegyúrjuk. Falatnyi gombócokat formázunk belőle, majd egy nagyobb, mélyebb, felhevített serpenyőben kérgesítjük a gombócok...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Pizza tészta
Pizza tészta

A gépbe alulra a folyadék, rá a liszt cukor , só, élesztő, Dagasztás program.. Ez 2 kerek pizzához elég

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög rakott tészta
Görög rakott tészta

A spagettit sós vizben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és a darált húst, melyet addig párolunk, míg puha nem lesz. Elkészítjük a rántást,...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás-sajtos-hagymás rétes
Sonkás-sajtos-hagymás rétes

A hagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben egy ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert tojásokkal, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk