menu

Családireceptkönyv.hu

Szegedi cipó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 1 ek só

Elkészítés:


Dagasztjuk, duplájára kelesztjük, 4- vagy öt egyenlő részre vágjuk. Gömbölyítjük és pihenni hagyjuk pár percig, majd formázzuk, bevágjuk, kb 1 órát tepsin kelesztjük.
220 fokon sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
 Tejszínes-sajtos csirkés tészta
Tejszínes-sajtos csirkés tészta

5 dkg kolozsvári szalonna 50 dkg csirkemellfilé 0,5 l alaplé 0,25 l (lm) tejszín 25 dkg (gm) tészta 1 gerezd fokhagyma 2 közepes kápia paprika 20 dkg (lm) sajt fél csokor p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi daragaluska
Erdélyi daragaluska

Elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként beledolgozzuk a búzadarát, ezután pedig a sóval, őrölt fehér borssal és finomra vágott tárkonnyal elkevert tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Virslivel rakott makaróni
Virslivel rakott makaróni

A tésztát hagyományosan kifőzöm. Amíg ez készül, vékony karikára vágom a virslit, ezután kevés forró olajban megfuttatom, majd megszórom pirospaprikával. Egy mélyebb tűzálló tálba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Békebeli kovászos fehérkenyér – dagasztással, termés
Békebeli kovászos fehérkenyér – dagasztással, termés

Korán reggel feloldottam a kovász a vízben, a lisztet kelesztő tálba szitáltam, elkevertem a finom tengeri sóval. Összeállítottam a tésztát, majd 10 perc múlva megdagasztottam, mos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk