krumpli,élesztő,liszt,tej,só,olaj
Kb. fél-1 kg krumplit megfőzünk sós vízben. Ha megfőtt,leszűrjük és melegen áttörjük. Kb fél kg liszttel és 2 kk.sóval összekeverjük. 1 dl tejben fél csomag élesztőt felfuttatunk és összedolgozzuk a lisztes sós krumplival, hogy félkemény rétestésztát kapjunk. Liszttel meghintve és ruhával letakarva kb háromszorosára kelesztjük. Zsíros vagy olajos kézzel tojásnyi darabokat csípkedünk ki belőle, megolajozottt tálcára rakjuk és még 10 percig tovább kelesztjük. Ezután a cipókat kerek lapokká húzzuk és bő olajban mindkét oldalát kisütjük.
Az olívaolajat egy szélesebb serpenyőben felhevítjük, majd a gnocchit megpirítjuk rajta. (A szélei pirosasak lesznek.) Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés vízzet adok még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Hagyom duplájára kelni. Egy nagyobb sütőtepsit sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrásban lévő sós vízben kezdjük el főzni a penne tésztát. Közben olívaolajon kezdjük el pirítani a felszeletelt fokhagymát. Ha már kellemesen átjárja a konyhát a fokhagyma illa...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFeltesszük forrni a vizet a tésztának. Ha forr, öntünk bele kevés olajat, sót, majd beleöntjük a tésztát, és a zacskón leírt ideg főzzük. Közben megpucoljuk, megmossuk, majd aprór...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű