menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


krumpli,élesztő,liszt,tej,só,olaj

Elkészítés:


Kb. fél-1 kg krumplit megfőzünk sós vízben. Ha megfőtt,leszűrjük és melegen áttörjük. Kb fél kg liszttel és 2 kk.sóval összekeverjük. 1 dl tejben fél csomag élesztőt felfuttatunk és összedolgozzuk a lisztes sós krumplival, hogy félkemény rétestésztát kapjunk. Liszttel meghintve és ruhával letakarva kb háromszorosára kelesztjük. Zsíros vagy olajos kézzel tojásnyi darabokat csípkedünk ki belőle, megolajozottt tálcára rakjuk és még 10 percig tovább kelesztjük. Ezután a cipókat kerek lapokká húzzuk és bő olajban mindkét oldalát kisütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Gnocchi cukorbosóval és szárított paradicsommal
Gnocchi cukorbosóval és szárított paradicsommal

Az olívaolajat egy szélesebb serpenyőben felhevítjük, majd a gnocchit megpirítjuk rajta. (A szélei pirosasak lesznek.) Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töki pompos vagy langalló (limarától)
Töki pompos vagy langalló (limarától)

A hozzávalókból tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés vízzet adok még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Hagyom duplájára kelni. Egy nagyobb sütőtepsit sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Tonhalas paradicsomos penne
Tonhalas paradicsomos penne

Forrásban lévő sós vízben kezdjük el főzni a penne tésztát. Közben olívaolajon kezdjük el pirítani a felszeletelt fokhagymát. Ha már kellemesen átjárja a konyhát a fokhagyma illa...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölös, kukoricás tészta
Tejfölös, kukoricás tészta

Feltesszük forrni a vizet a tésztának. Ha forr, öntünk bele kevés olajat, sót, majd beleöntjük a tésztát, és a zacskón leírt ideg főzzük. Közben megpucoljuk, megmossuk, majd aprór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk