Családireceptkönyv.hu

TÚRÓS-MAZSOLÁS BUKTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg Rama margarin olvasztott
1 csipet só
2,5 dkg élesztő
6 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tej

Töltelékhez:
25 dkg túró
3 evőkanál cukor
1 db tojás
1 evőkanál búzadara
5 dkg mazsola
Sütés előtti lekenéshez 5 dkg Rama margarin

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 evőkanál cukorral.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojást, beleöntjük a felfutott élesztőt és az olvasztott Rama margarint, majd alaposan bedagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.

Konyharuhával letakarva meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Közben a töltelékhez a túrót egy edényben villával összetörjük, beleütjük a tojást, beleszórjuk a mazsolát, a cukrot, a búzadarát és alaposan összeforgatjuk.




Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A megkelt tésztát ellapogatom, kinyújtom téglalappá és egyenlő négyzetekre vágom. A kis négyzeteket a beolajozott tenyeremben megtöltöm a túrós-mazsolás töltelékkel, egymásra hajtom a tésztát, összenyomkodom és egy ecsettel körbekenem a megolvasztott Rama margarinnal.

A hajtással lefelé sorakoztatom a sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé őket. Amikor kész, még hagyom kelni 10 percet, majd mennek a sütőbe kb. 20 percre. A tepsiben hagyom kihűlni csak utána szedem szét őket. Tálalás előtt porcukrozom.

TÚRÓS-MAZSOLÁS BUKTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Vargabéles
Vargabéles

A tésztát kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a fehérjéből pedig kemény habot verünk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bolognai palacsinta
Avatar Borbély László Kedvelnék
Bolognai palacsinta

Lépés 1 Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Adjunk hozzá egy csipet sót, keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel és tegyük félre 15...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Milánói spagetti
Milánói spagetti

A tésztát főzd meg, ez elég fontos momentum a jó minőségű végeredmény felé vezető úton. Lobogó, forró, enyhén sós vízben fogkeményre készítsd. A következő feladatok sem lesznek túl...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk