30 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg Rama margarin olvasztott
1 csipet só
2,5 dkg élesztő
6 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tej
Töltelékhez:
25 dkg túró
3 evőkanál cukor
1 db tojás
1 evőkanál búzadara
5 dkg mazsola
Sütés előtti lekenéshez 5 dkg Rama margarin
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 evőkanál cukorral.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojást, beleöntjük a felfutott élesztőt és az olvasztott Rama margarint, majd alaposan bedagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.
Konyharuhával letakarva meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Közben a töltelékhez a túrót egy edényben villával összetörjük, beleütjük a tojást, beleszórjuk a mazsolát, a cukrot, a búzadarát és alaposan összeforgatjuk.
Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A megkelt tésztát ellapogatom, kinyújtom téglalappá és egyenlő négyzetekre vágom. A kis négyzeteket a beolajozott tenyeremben megtöltöm a túrós-mazsolás töltelékkel, egymásra hajtom a tésztát, összenyomkodom és egy ecsettel körbekenem a megolvasztott Rama margarinnal.
A hajtással lefelé sorakoztatom a sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé őket. Amikor kész, még hagyom kelni 10 percet, majd mennek a sütőbe kb. 20 percre. A tepsiben hagyom kihűlni csak utána szedem szét őket. Tálalás előtt porcukrozom.
A hagymát apró kockára vágjuk, vajon üvegesre pároljuk. A főtt sonkát (én jó kis Hazait használtam ) csíkokra vágjuk , a zöldborsót megfőzzük és a megpárolt hagymához öntjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagetti tésztát főzzük ki forró vízben egy csipetnyi sóval. A csirkemellet vágjuk csíkokra és kevés olajon pirítsuk meg. Ha kifehéredett,akkor adjuk hozzá a finomra vágott fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan mosd le, és darabold apróra a friss tavaszi medvehagymát. Egy nagyobb edényben forralj vizet a tésztának. A főzővizet sózd meg, és öntsd bele az olajat is. A spagettit az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA folyékony és száraz összetevőket külön edényben összekeverjük, majd összeöntjük őket és egybegyúrjuk. A tésztát 5 perc perc pihentetés után 3 db-ra osztjuk, és egyenként 21 cm-e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű