kb. 80 dkg fejes káposzta
30 dkg fodros vagy csavart (durum) tészta
kb. 1 evőkanál cukor
kb. 1 teáskanál só
3-4 evőkanál olaj vagy ennek megfelelő zsír
frissen őrölt feketebors
Elkészítés:
A káposztát négyfelé vágjuk, torzsáját kivágjuk, daraboljuk, aprítógéppel finomra aprítjuk (vagy lereszeljük, akkor nem daraboljuk kicsire). Sóval összeforgatjuk, kb. 15 percig pihentetjük, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a káposzta levét.
Egy nagyobb teflonserpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, a cukrot benne megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, majd erős hőfokon állandó keveréssel szép egyenletes barnára pirítjuk (kb. 20 perc).
Közben egy fazékban sós vizet forralunk, a tésztát kifőzzük, leszűrjük, és a pirított káposztával összekeverjük. Borssal ízlés szerint megszórjuk, esetleg utána sózzuk vagy cukrozzuk, ki hogyan szereti.
Megjegyzés:
Ne sajnáljuk az időt a káposzta pirítására, mert annál finomabb lesz, minél jobban megpirítjuk a káposztát.
A káposztás részhez
1.25 kg fejes káposzta
5 evőkanál étolaj
4 púpozott evőkanál kristálycukor
1 evőkanál só
fekete bors (őrölt)
A tészta főzéshez
500 g tészta - fodros nagy kocka (szárazon)
víz
étolaj
só
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
35 perc
Leírás
A tökéletes káposztás tészta receptje! Ebben a receptben nem lehet csalódni! Egyszerű, és nagyszerű! Készítsd el te is, garantált a siker! ;)
A fejes káposztát 4 felé vágjuk, majd torzsáját kivágjuk.
2
Lereszeljük.
3
Megsózzuk, kissé átforgatjuk, keverjük, és állni hagyjuk kb 20 percig. Majd alaposan kinyomkodjuk belőle a levet, amit ereszt.
4
Egy kicsi olajat melegítünk és rátesszük a cukrot, amit megpirítunk, megkaramellizáljuk.
5
Ehhez adjuk hozzá a kinyomkodott káposztát, és állandó keverés mellett barnára pirítjuk.
6
Majd megszórjuk őrölt borssal ízlés szerint.
7
Míg pirítjuk a káposztát, egy fazékban vizet forralunk, amibe megfőzzük a tésztát.
8
Ha megfőtt és a káposzta is készen van, leszűrjük a tésztát és a káposztához adjuk.
9
És készen is van! :)
A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűHozzávalók homogénné keverése, majd palacsintasütőben vékonyan kisütni.
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tészta száraz hozzávalóit (az élesztőt nem kell külön felfuttatni). Tegyük bele az olajat, majd lassan adagoljunk hozzá annyi vizet, amennyit a tészta felvesz. 20-...
Elkészítési idő: kb 1,5 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát a zsíron kisütöm, majd hozzá adom a gombát, és lepirítom. Ha már elveszítette víztartalmának nagy részét, hozzá adom a hagymát, és a fokhagymát, majd kis idő múlva a...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: Nehéz