6 dl tej
2-3 ek porcukor
6 dkg élesztő
4 tojássárgája
1 kg liszt
1 kk só
1 dl étolaj
kakaó
kókusz
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel keményebb galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik. Kinyújtjuk, vékonyan megkenjük olajjal és rászórjuk a kakaós cukrot vagy a kókuszos cukrot és jó szorosan feltekerjük ezután szeleteket vágunk és fektetve egyenként a tepsibe helyezzük.
Eltávolítjuk a gombák törzsét, és kb. 1 centis kockákra vágjuk a kalapjukat. Ez lesz a szószunk alapja. Egy forró serpenyőbe néhány evőkanál olívaolajat teszünk, majd...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt közepes keménységű tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMeg kell főzni a meghámozott krumplit, jó ki kell hűteni, villával vagy krumplinyomóval pürévé varázsolni, :) utána mindent beletenni, egy nem ragadós tésztát kell kapni. Az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzöm, de használhatunk maradék tésztát is. A szalonnákat apró kockára vágom, zsírjára sütöm, amikor már szép aranybarnára pirult, hozzá adom a kifőtt tésztát és néhán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű