Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

GOMBÁS TORTELLINI ÉS RAVIOLI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


olaj
1 fej vöröshagyma

bors
40 dkg apró kockára vágott gomba

A tésztához:
1 tojás
1,5 dl víz
annyi liszt amennyit bevesz, hogy könnyen nyújtható állagot kapjon

Besamel mártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
fél liter tej

Elkészítés:


Először a tésztát készítem el. A hozzávalókat összegyúrom. Cipót formálok belőle és félreteszem pihenni.
Addig míg pihen elkészítem a tölteléket: Az apróra vágott hagymát megpirítom az olajon. Rádobom a gombát és addig párolom ameddig elfövi a levét. Sózom, borsozom. Majd ezt is félreteszem, hogy kicsit hűljön.
Elkészítem a besamelt: egy serpenyőbe felolvasztom a vajat, hozzáadom a lisztet, kicsit átforrósítom. Majd felöntöm a tejjel és állandó keverés mellett összeforralom. Végül sózom, borsozom.
A cipót kinyújtom vékonyra. A tészta egyik felére arányosan szétosztom a tölteléket kis kupacokba ( ha marad ki a töltelékből nem gond, mert azt hozzá lehet keverni a mártáshoz). Vizes ecsettel a tölteléket körbe rajzolom, ezt azért teszem, mert a tészta másik felét mikor ráhajtom és összenyomkodom, így könnyebben összeragad és nem nyílik szét.
Majd derelye vágóval kocka formára kivágom. Így már el is készült a ravioli.

A tortellini csak abban különbözik tőle, hogy a raviolit háromszög formájúra hajtom és a két csücskét bevizezve összenyomkodom.
Ezután már csak ki főzöm forrásban lévő sós vízben. Majd hideg vízzel leöblítem. Besamel mártással tálalom.

GOMBÁS TORTELLINI ÉS RAVIOLI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Pita házilag
Pita házilag

A hozzávalókból puha tésztát dagasztunk. (Az élesztőt keverjük el a langyos tejben, úgy adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.) Lefedjük, és duplájára kelesztjük. 8 egyenlő részre osztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Spenótos-sonkás tészta
Spenótos-sonkás tészta

A tésztát kifőzöm, a sonkát felkockázom. Kevés olajat forrósítok, beleteszem a kockára vágott hagymát, majd a sonkát, megpirítom, majd belerakom a spenótot is. Amikor összeesett,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Hortobágyi tarhonya - OK
Hortobágyi tarhonya - OK

1. A krumplit nem karikára, hanem kockára vágjuk, és a feleresztés után kolbászt is karikázhatunk bele; egyébként az elkészítése teljesen azonos a slambucéval.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lángos
Lángos

A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután liszttel és a sóval lágy galuska állagúra dolgozzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk