menu

Családireceptkönyv.hu

GOMBÁS TORTELLINI ÉS RAVIOLI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


olaj
1 fej vöröshagyma

bors
40 dkg apró kockára vágott gomba

A tésztához:
1 tojás
1,5 dl víz
annyi liszt amennyit bevesz, hogy könnyen nyújtható állagot kapjon

Besamel mártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
fél liter tej

Elkészítés:


Először a tésztát készítem el. A hozzávalókat összegyúrom. Cipót formálok belőle és félreteszem pihenni.
Addig míg pihen elkészítem a tölteléket: Az apróra vágott hagymát megpirítom az olajon. Rádobom a gombát és addig párolom ameddig elfövi a levét. Sózom, borsozom. Majd ezt is félreteszem, hogy kicsit hűljön.
Elkészítem a besamelt: egy serpenyőbe felolvasztom a vajat, hozzáadom a lisztet, kicsit átforrósítom. Majd felöntöm a tejjel és állandó keverés mellett összeforralom. Végül sózom, borsozom.
A cipót kinyújtom vékonyra. A tészta egyik felére arányosan szétosztom a tölteléket kis kupacokba ( ha marad ki a töltelékből nem gond, mert azt hozzá lehet keverni a mártáshoz). Vizes ecsettel a tölteléket körbe rajzolom, ezt azért teszem, mert a tészta másik felét mikor ráhajtom és összenyomkodom, így könnyebben összeragad és nem nyílik szét.
Majd derelye vágóval kocka formára kivágom. Így már el is készült a ravioli.

A tortellini csak abban különbözik tőle, hogy a raviolit háromszög formájúra hajtom és a két csücskét bevizezve összenyomkodom.
Ezután már csak ki főzöm forrásban lévő sós vízben. Majd hideg vízzel leöblítem. Besamel mártással tálalom.

GOMBÁS TORTELLINI ÉS RAVIOLI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Lasagne rolád
Lasagne rolád

A tésztát sós, lobogó vízben "al dente" megfőzzük. Nem szabad puhára főzni, mert akkor szakad és nem lehet majd szépen tekerni. Akkor jó, ha még nincs teljesen átfőve. Ha megfőtte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Mákos guba vaníliapudinggal
Mákos guba vaníliapudinggal

Az 1 l tejet a mézzel, vajjal és a cukrokkal felforraljuk. Ha megvan, a kiflire öntjük, majd várunk kicsit, míg megszívja magát. Ha felszívta a tejet, ráöntjük a mákot. Összekeve...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Tarkedli
Tarkedli

Elkészítése: Egy tálba lisztet tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a 2 dl langyos tejet, 2 dkg cukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt. Kissé megkelesztjük. Ehhe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés lángos
Bögrés lángos

1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk