35 dkg kenyér/kifli/zsemle
50 dkg gyümölcs
3 tojás
3 dl tej
3 ek cukor
7 dkg vaj
A kenyeret/kiflit/zsemlét felvágjuk kisebb darabokra.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük a tejet is.
A keveréket ráönjük a kenyérre/kiflire/zsemlére.
Egy magas tűzálló tálat kivajazunk, belerakjuk a kenyér/kifli/zsemle felét, rácsipegetjük a vaj felét, rátesszük a gyümölcsöt, rá a kenyér/kifli/zsömle felét, majd a vajat.
180 fokon 20 percig sütjük, miközben a fehérjét 3 ek porcukorral kemény habbá verjük. Ráhalmozzuk a már megsült tésztára, majd addig sütjük, míg meg nem pirul a hab.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, kevés olajon megpirítjuk. Mikor majdnem kész, hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát és jól összekev...
Elkészítési idő:A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A padlizsánt megmossuk és hosszában felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszel...
Elkészítési idő:Mindent összekeverek, azaz bedagasztom a tésztát, hagyom kelni kb. 1 órán át. Három cipót készítek a megkelt tésztából és 170°-on megsütöm/kb.50-60 percig/.
Elkészítési idő: