35 dkg kenyér/kifli/zsemle
50 dkg gyümölcs
3 tojás
3 dl tej
3 ek cukor
7 dkg vaj
A kenyeret/kiflit/zsemlét felvágjuk kisebb darabokra.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük a tejet is.
A keveréket ráönjük a kenyérre/kiflire/zsemlére.
Egy magas tűzálló tálat kivajazunk, belerakjuk a kenyér/kifli/zsemle felét, rácsipegetjük a vaj felét, rátesszük a gyümölcsöt, rá a kenyér/kifli/zsömle felét, majd a vajat.
180 fokon 20 percig sütjük, miközben a fehérjét 3 ek porcukorral kemény habbá verjük. Ráhalmozzuk a már megsült tésztára, majd addig sütjük, míg meg nem pirul a hab.
Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a lisztel, sóval és olajjal. Kb. fél órát kelni hagyjuk. A tésztát nyújtjuk és közepes méretű tepsibe helyezzük. Tejfölbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajon megpároltam a lila hagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát és ezt is puhára pároltam. Belekevertem a sárgarépát és a zellert, 3 – 4 percig együtt pirítottam a zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPre heat the oven to 200 C. Mix all of the above ingredients thoroughly to combine. Slice the bread loaf into desired slices, ensuring that you don’t cut all the way through. I lik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű