Családireceptkönyv.hu

SZILVÁSGOMBÓC


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli
2 tojás
30-35 dkg liszt
1 púpos evőkanál zsír
kb 1 kg szilva
3 ek fahéjas porcukor

Elkészítés:


Először is a krumplit héjában megfőzöm. Kicsit hűlni hagyom, megpucolom, még melegen áttöröm, megsózom. Így most már mindenképpen hagyom teljesen kihűlni, mert a meleg krumpli szintén több lisztet felvesz, ragadós lesz, nehezebb vele dolgozni.
Amig a krumpli meghül a szilvát elkészítem. Megmosom, kimagozom és a mag helyére 1 kiskanál fahéjas porcukrot teszek (a szilva érettségétől függően).
A tészta összeállítása előtt nagyobb fazékba kevés sóval odateszem forrni a vizet.
A kihűlt, áttört és sózott krumplihoz hozzáadom a tojást, a zsírt és a lisztet. Először a kevesebb mennyiségű lisztet és ha érezzük még tehetünk hozzá. Jól összegyúrom, cipót formálok és erősen lisztezett nyújtódeszkára kiborítom. Kinyújtom kb. fél cm vastagra, majd felvágom 8-9 cm-es négyzetekre. Minden négyzet közepére teszek egy szilvát, majd összehajtom, gombócot formálok.
A lobogó forró vízbe rakom a gombócokat, pár perc múlva fakanállal belekavarok, hogy le ne ragadjon a lábas aljára. Mikor feljöttek a viz felszínére még

SZILVÁSGOMBÓC

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Töltött kagylótészta
Töltött kagylótészta

A hagymákat és a spenótot felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Miután leszűrtük, kevés olajjal összeforgatjuk, majd lefedve melegen tartjuk. S...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkinis carbonara
Cukkinis carbonara

Felteszem a tészta vizét sóval, kevés olajjal, amikor felforr, beleöntöm a tésztát, és leírás szerint kifőzöm. A baconszeleteket kockázom, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sára
Vegán pizza
Vegán pizza

Mérjük ki a hozzávalókat, öntsük össze, majd gyúrjuk addig, amíg össze nem áll a tészta. Ez kb. 3-4 perc gyúrás igényel. Ezután tekerjük be folpackkal és minimum 1 órára tegyük be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Gombocska keksz
Gombocska keksz

A lisztet és a porcukrot keverőtálba tesszük. A hideg margarint nagy lyukú reszelőn hozzáreszeljük, így gyorsabban elkeveredik majd a többi hozzávalóval. Hozzáadjuk a tojás sárgáj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk