Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pizzás kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2 dkg élesztő
3 dl tej
1 mk. cukor
1 csapott kk. só
2 db tojás
1 ek. olívaolaj

A töltelékhez:

1 kis doboz paradicsomkonzerv
2 cl olívaolaj
pici oregáno
pici metélőhagyma
pici petrezselyemzöld

őrólt bors
(Fűszereket ízlés szerinti mennyiségben adagoljuk,szárított fűszereket használtam)
15 dkg trappista sajt (reszelve)

A kiflik kenéséhez:

1 db felvert tojásfehérje

Elkészítés:


Az élesztőt langyosra melegített cukros ,1 dl tejben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval összekeverjük,hozzáadunk 1 egész tojást és egy sárgáját.
A megkelt élesztővel,a megmaradt langyos tejjel jól kidagasztjuk,a végén az olajjal addig dagasztjuk,míg a kelesztő tálunk falától el nem válik a tészta.
A kelesztőtál fedelét rátesszük és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk.
2 cipót formázunk belőle.
Gömbölyűre,1/2 cm vastagra nyújtjuk,8 cikkre vágjuk.
A tölteléket összekeverjük a sajt kivételével és minden cikket lekenünk,sajttal megszórjuk,majd kifli alakra felsodorjuk.
A másik cipónál is így járunk el.
180 fokra melegített sütőben,vajjal lekent sütőlemezre sorakoztatott ,felvert tojásfehérjével lekenve,a kifliket megsütjük.

Pizzás kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar LINZERKARIKA
LINZERKARIKA

A puha margarint a tojással, cukorral, van. cukorral, és a citromhéjjal habosra keverni. A lisztet elkeverni a sütőporral. A két anyagot összedolgozni, ha nem elég puha tejfelt t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hidegen kelesztett lángos
Hidegen kelesztett lángos

1. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a kefirt, tojást, sót, cukrot, langyos vízzel összeállítjuk, és belerakunk 1 evőkanál olajat. 2. Kidolgozás után körbe beken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás-gombás makaróni
Sonkás-gombás makaróni

1. A zsírban megforrósítjuk a lisztet, feleresztjük a tejjel, sózzuk, elkeverjük 3 dl tejföllel. 2. A gombát 1 ek zsíron megpároljuk, majd zsírjára sütjük, hozzákeverjük a dará...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csirkés tészta
Csirkés tészta

a tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtörl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk