A hozzávalókat egyszerűen összekeverem. A meggylével csínján bánjunk, annyit adjunk hozzá, amennyivel könnyen formázható masszát kapunk. A közepébe mehet meggy vagy cseresznye i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A vizet megmelegítem, majd a száraz élesztővel és a cukorral összekeverem, 5 percet hagyom állni. A tejet egy forralóba öntöm, hozzáadom a vajat, és addig melegítem, am...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: 1. A vajat egy picit megolvasztjuk, majd a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk. 2. Egy másik kisebb edényben (én müzlis tálkában csináltam, mikróban) egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesgy kis tálkában összekeverem a langyos tejet a cukorral, belemorzsolom a friss élesztőt és meleg helyen várok amíg felfut. Ezután hozzáadom a 2 tojás sárgáját, a puha vajat, a csip...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojás sárgája hozzáadása után a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint a liszttel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a többi anyag hozzáadásával szép sima tésztát gyúrunk. Kicsit lehűtjük, szaggatjuk és 180°C-on 8-10 percig sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeszarnyakat besozzuk,majd friteuseben kisutjuk.Amig megsul elkeszitjuk a chilis szoszunkat: a szarnyak , az olaj es a so kivetelevel ,minden hozzavalot 1 talba teszunk es jo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortalapokat elvágom kétfele s következik a torta töltése. Az alsó lapot megkenem csoki krémmel, másodig lapot kenem pikáns dzsemmel , lehet meggydzsem, erdei gyümidzsem, ribizl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért fél liter vízzel és a barna cukorral turmixgéppel vagy kézi mixerrel összedolgozzuk, majd legalább 1 órán át állni hagyjuk. Ezután egy kendőn vagy sűrű szövésű szitán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű