40 dkg liszt
1 csipet só
10 dkg porcukor
2 evőkanál méz (ha nem teszek mézet, akkor 15 dkg a cukor)
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
fél csomag sütőpor
citromhéj, narancshéj, kinek mi ízlik, de ha teszek bele, akkor linzerszaggatóval készítem, mert a kekszkinyomónál eltömődhet
A margarint a liszttel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a többi anyag hozzáadásával szép sima tésztát gyúrunk. Kicsit lehűtjük, szaggatjuk és 180°C-on 8-10 percig sütjük. Vigyázz, ha méz is van benne, gyorsabban pirul! Hagyjuk őket kihűlni.
Máz:
20 dkg csokoládé
2 evőkanál étolaj
A csokoládét vízgőz felett 2 evőkanál étolaj hozzáadásával felmelegítjük (vigyázz, ne legyen túlhevítve), majd a kihűlt tészták alját belemártjuk és rácsra tesszük szikkadni. Most koktélcseresznyével, citromfűlevéllel díszítettem.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük. A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűElőször a tepsibe a kókuszos tésztát és rá a piskótát eszt egybe meg sütni. Kém 7 tosássárga 4 evőkanál cukor 7 evőkanál a liszt 6 dl tej 25 dkg vaj 2 cs vaníliás cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. liszt + porcukor + m. fűszerkeverék + szódabikarbóna --> összekeverjük 2. enyhén olvasztott margarin + méz + tojás 3. villával átkavarjuk (kb. 1 perc) 4. kézzel tésztát...
Elkészítési idő: kb. 3-4 óra Nehézség: Könnyű