- 1 és 3/4 bögre liszt
- 3 evőkanál cukor
- fél mokkáskanál só
- 2 mokkáskanál sütőpor
- 3 felvert tojásfehérje
- 3 tojás sárgája
- 1/3-ad bögre olaj
- 1,5 bögre tej
A száraz összetevőket (liszt, cukor, só, sütőpor) összekeverni egy tálban. Egy másik tálban felverni a tojásfehérjét szilárd habbá.
Utána a száraz összetevőkhöz adni sorrendben a következőket (gépi) keverés mellett):
- a 3 tojás sárgája
- a 1,5 bögre tej (lassan adagolni és keverni a géppel csomómentesre)
- az 1/3-ad bögre olaj.
Ha ez megvan, utána a felvert tojásfehérjét adjuk hozzá, de ezt már csak fakanállal keverjük, nehogy összetörjön a hab.
Kész is! Lehet sütni a szuper-finom Gofrikat!
Az elkészített finomságra lekvárt teszünk (legjobb a házi baracklekvár), megszórhatjuk porcukorral, ne maradhat el a tejszínhab, de tehetünk rá csokiöntetet, vagy az előbbieket kiválthatjuk mind valamilyen pudinggal!
Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra. 2A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. 3A vajat a mézet és a csokoládét megolvasztjuk majd összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaós krém hozzávalóit egy lábasban elkeverem, majd puding állagúra főzöm. Kicsit hagyom kihűlni. A gránátalmát közben megpucolom, a magokat egy tálba teszem.Egy pohárban rétege...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját 2 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, a tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A kettőt óvatosan összekeverjük, és beleszitáljuk a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zablisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd jól összedolgozzuk. Kinyújtjuk és kerek formákat szaggatunk ki belő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű