- 1 és 3/4 bögre liszt
- 3 evőkanál cukor
- fél mokkáskanál só
- 2 mokkáskanál sütőpor
- 3 felvert tojásfehérje
- 3 tojás sárgája
- 1/3-ad bögre olaj
- 1,5 bögre tej
A száraz összetevőket (liszt, cukor, só, sütőpor) összekeverni egy tálban. Egy másik tálban felverni a tojásfehérjét szilárd habbá.
Utána a száraz összetevőkhöz adni sorrendben a következőket (gépi) keverés mellett):
- a 3 tojás sárgája
- a 1,5 bögre tej (lassan adagolni és keverni a géppel csomómentesre)
- az 1/3-ad bögre olaj.
Ha ez megvan, utána a felvert tojásfehérjét adjuk hozzá, de ezt már csak fakanállal keverjük, nehogy összetörjön a hab.
Kész is! Lehet sütni a szuper-finom Gofrikat!
Az elkészített finomságra lekvárt teszünk (legjobb a házi baracklekvár), megszórhatjuk porcukorral, ne maradhat el a tejszínhab, de tehetünk rá csokiöntetet, vagy az előbbieket kiválthatjuk mind valamilyen pudinggal!
6 db tojásból piskótát sütünk,kettévágjuk és krémmel összeragasszuk. Krém: 1/2l tej és 5 kanál búzadarából krémet főzünk. 1 rámát és 22 dkg cukrot kikeverünk és a felfőzött m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat gondosan összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a tepsi. Az 1. tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy keverőtálban összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk egy kanál segítségével, és keksz formákat alkotunk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű