Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
12 ek cukor
6 ek víz
2 ek kakaópor
8 ek liszt
1 csomag sütőpor
Kókuszgaluska:
5 tojásfehérje
10 ek cukor
3 ek liszt
10 dkg kókuszreszelék
0,5 csomag sütőpor
A krém hozzávalói:
5 tojássárgája
5 dkg finomliszt
3 csomag vaníliás cukor
3,5 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg vaj
Tetejére:
10 dkg olvasztott csokoládé
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habosra keverjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd beleszitáljuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. A felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. A tésztát egy 24 ×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A kókuszgaluska készítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzákeverjük a liszttel, sütőporral elkevert kókuszreszeléket. A tepsiben várakozó tésztára szaggatjuk evőkanál segítségével, és együtt megsütjük 180 fokon. TŰPRÓBA!
A krém készítése:
A tojások sárgáit a liszttel, a tejjel és a cukrokkal felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. A krémre az olvasztott csokoládét rácsurgatjuk.
Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és tetejére tesszük. A habra még kb. 3 dkg körüli olvasztott csokoládét csurgatunk rá.
A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTepsi mérete 40x50 cm Tészta készítése A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és pici sóval. Keverjük össze a diót a liszttel, majd hozzáadjuk a felvert habhoz. Sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a csipet sóval kezd el felverni. Amikor félkemény, akkor kanalanként add hozzá az édesítőt és verd kemény, fényes habbá.A végén keverd bele a citromlevet, a szára...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos vízben elkevert élesztőt, a sót, a kovászt és folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, miközben dagasztjuk a tésztát. Körül...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes