Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
12 ek cukor
6 ek víz
2 ek kakaópor
8 ek liszt
1 csomag sütőpor
Kókuszgaluska:
5 tojásfehérje
10 ek cukor
3 ek liszt
10 dkg kókuszreszelék
0,5 csomag sütőpor
A krém hozzávalói:
5 tojássárgája
5 dkg finomliszt
3 csomag vaníliás cukor
3,5 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg vaj
Tetejére:
10 dkg olvasztott csokoládé
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habosra keverjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd beleszitáljuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. A felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. A tésztát egy 24 ×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A kókuszgaluska készítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzákeverjük a liszttel, sütőporral elkevert kókuszreszeléket. A tepsiben várakozó tésztára szaggatjuk evőkanál segítségével, és együtt megsütjük 180 fokon. TŰPRÓBA!
A krém készítése:
A tojások sárgáit a liszttel, a tejjel és a cukrokkal felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. A krémre az olvasztott csokoládét rácsurgatjuk.
Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és tetejére tesszük. A habra még kb. 3 dkg körüli olvasztott csokoládét csurgatunk rá.
Aprítógépben először a zabot apróra aprítjuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és addig aprítjuk míg egy ragacsos masszát nem kapunk, ha nem áll össze adjunk még hozzá datolyát....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA banánt félbe vagy 3-ba vágjuk. A sütőporból, a lisztből, és a vízből sűrű masszát keverünk. Megforgatjuk benne a banánokat majd forró olajban sütjük. Mézzel csurgatjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézTöltelék: 3 dl tejből , 3 evőkanál liszttel és 15 dkg cukorral krémes tölteléket főzünk, kihűtjük. Egy kocka Rama margarint 3 evőkanál kakaó porral habosra keverünk. Összeforg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját elkevertem a kristálycukorral (ekkora mennyiségű cukorral csak morzsalékosra tudjuk keverni, nem a szokásos habosra-krémesre). 2. Hozzáadtam a zsírt, és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű