2,5 dl-es pohárral mérve
• 20 dkg vaj
• 1 pohár liszt
• kb. 3/4 pohár cukor
• 2 pohár tej
• 2 evőkanál rizsliszt
• 1 csomag vaníliás cukor a forgatáshoz
díszítéshez:
• kókuszreszelék
• hántolt törökmogyoró
• tejcsokoládé
A hideg vajat kisebb lábasba tesszük, rászórjuk a lisztet, és melegíteni kezdjük. Folyamatos kevergetés mellett lágy masszává olvasztjuk. Hozzákeverjük a cukrot, majd 1-2 perc elteltével - fokozatosan adagolva - felöntjük a tejjel.
Hozzáadjuk a rizslisztet és a vaníliás cukrot. Habverővel továbbra is folyamatosan keverve felforraljuk, majd pár perc alatt egészen sűrű masszává főzzük.
A tűzről levéve további 2-3 percig erős mozdulatokkal tovább keverjük. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A lehűtött masszából csipetnyi adagokat tépünk, közepükbe 1-1 szem hántolt mogyorót nyomunk, majd 3 centiméteres golyókat formázunk belőlük. Kókuszreszelékben megforgatjuk, ujjunkkal kis mélyedést formázunk a tetejébe, és 2 kiskanál segítségével mikróban vagy vízgőz fölött olvasztott tejcsokoládét cseppentünk bele. Hűtőben kb. két-három napig tárolható.
1. A puha vajat kézi robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként belepottyantjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk őket. 2. Belereszeljük a megmosott, megtörö...
Elkészítési idő:Tojásfehérjét félig felverjük,fokozatosan adjuk hozzá a cukrot,keményre verjük. A tojássárgáját hozzákeverjük,de már kisebb fordulattal. Liszthez adjuk a sütőport.és a tojásos mass...
Elkészítési idő:A lisztet szitáld át és jól keverd el benne a sütőport. A tojások fehérjéből verj habot. A cukrot keverd ki a tojások sárgájával, add hozzá a vanilincukrot, majd dolgozd bele a lis...
Elkészítési idő: