2,5 dl-es pohárral mérve
• 20 dkg vaj
• 1 pohár liszt
• kb. 3/4 pohár cukor
• 2 pohár tej
• 2 evőkanál rizsliszt
• 1 csomag vaníliás cukor a forgatáshoz
díszítéshez:
• kókuszreszelék
• hántolt törökmogyoró
• tejcsokoládé
A hideg vajat kisebb lábasba tesszük, rászórjuk a lisztet, és melegíteni kezdjük. Folyamatos kevergetés mellett lágy masszává olvasztjuk. Hozzákeverjük a cukrot, majd 1-2 perc elteltével - fokozatosan adagolva - felöntjük a tejjel.
Hozzáadjuk a rizslisztet és a vaníliás cukrot. Habverővel továbbra is folyamatosan keverve felforraljuk, majd pár perc alatt egészen sűrű masszává főzzük.
A tűzről levéve további 2-3 percig erős mozdulatokkal tovább keverjük. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A lehűtött masszából csipetnyi adagokat tépünk, közepükbe 1-1 szem hántolt mogyorót nyomunk, majd 3 centiméteres golyókat formázunk belőlük. Kókuszreszelékben megforgatjuk, ujjunkkal kis mélyedést formázunk a tetejébe, és 2 kiskanál segítségével mikróban vagy vízgőz fölött olvasztott tejcsokoládét cseppentünk bele. Hűtőben kb. két-három napig tárolható.
A töltelékhez a 2,5 dl tejben elkeverjük a búzadarát. Az 1 liter tejet a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni, majd amikor felfőtt, belekeverjük a búzadar...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet a sütőporral összekeverem. A narancsot forró vízben alaposan megmosom és lereszelem a fél narancs héját, kifacsarom a levét. 2. A tojásokat a cukorral habosra keverem...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zabpehely felét ledaráljuk, összekeverjük a liszttel meg az egész zabpehellyel, a sütőporral és a kakaóporral. A margarint kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral keverjük habosra. Keverjük hozzá a pudingport, majd egy kevés tejjel lazítsuk fel. A maradék tejet a sóval forraljuk fel, majd a tojásos keveréket önts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű