finomliszt 300 g • vaj 200 g • dió, darált 100 g • porcukor 100 g • vaníliacukor 1 db
Az összes alapanyagból kidolgozzuk a tésztát.A tésztából óvatosan kiformálunk egy hengert,amelyet felvágunk úgy 100 egyforma részre. A felvágott részekből kiformáljuk a kifliket. Kikent pléhen 10- 12 percig sütjük, 180 °C hőmérsékletnél.A még meleg kifliket megszóruk a porcukor és vaníliacukor keverékével.
A zabpelyhet az olvasztott vajjal összekeverjük és a tepsibe nyomkodjuk. A krémsajtot a tejföllel, cukorral, citrommal kikeverjük és a tojásokat egyesével ütjük bele. A krémet a...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA vizet és az olajat gázon felhevítem, majd amikor már gyöngyözik beleszórom a lisztet és gyorsan keverem. Amikor sűrű a massza leveszem a tűzről. Robotgéppel keverem és egyesével...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 db ,tojásból ,4 evőkanál cukor ,1 sütőpor , 5 evőkanál liszt , 1 evőkanál étolajból sárga piskótát sütök . - 5 db tojásból ,3 evőkanál liszt , 1 evőkanál étolaj ,2 evőkanál ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet melegítem beleteszem a porcukrot és vanilin cukrot. A babapiskótákat beáztatom a meleg vaníliás tejben és szorosan egymás mellé teszem le a jénaiba. Ráreszelek 25 dkg. ge...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű