menu

Családireceptkönyv.hu

Intelligens krémes


Írta:

Elk. idő: másfél óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 8 tojás
- 30 dkg cukor
- 15 dkg lágy margarin
- 10 kanál liszt
- 6 csomag vaniliás cukor
- 1 liter tej

Elkészítés:


1./ 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy margarinnal
habosra keverjük.
2./ Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaniliás cukrot és
1 liter tejet.
3./ Végül hozzákeverjük a tojások felvert habját.
4./ Hideg sütőbe tesszük. 15-20 percig a legmagasabb fokozaton hagyjuk, majd takarékra vesszük és 1 és negyed óra alatt készre sütjük.
(A sütőt nem szabad kinyitni!)

Trükkök, tippek, praktikák:


1 kanál liszt helyett tehetünk bele 1 csomag vaniliás pudingport, jobb lesz az állaga.A fele cukrot a tojárfehérje felveréséhez használhatjuk, keményebb lesz a hab.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia krémes főzött krémből
Francia krémes főzött krémből

Keresztben kettévágjuk a leveles tésztát, kinyújtjuk őket amennyire csak lehet anekül, hogy elszakadnának, lehetőleg téglalap alakúra és egyformára a kettőt. Sűrűn meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gofri
Gofri

A sütőt előmelegítjük. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a tojás sárgáját, a tejet, a vizet, a vajat. Kézi mixerrel simára keverjük. A tojásfehérjét habverővel keményre v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Somlói
Somlói

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Katalin
Non plus ultra
Non plus ultra

A tészta hozzávalóit finom tésztává összegyúrjuk. 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, karikára kiszaggatjuk. A hab hozzávalóiból kemény habot verünk és habzsák segítségével minden...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk