Hozzávalók 1 laphoz:
Sárgalap:
7 tojás
15 deka liszt
14 deka porcukor
6 g sutopor
2 EK víz
+ ugyan ez,13 dkg liszttel+2dkg kakaóval
Sutok két darab piskótalapot, az egyik sárga, másik kakaós.
Tojások sárgaját kihabosítom a porcukorral és a vízzel. Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem,,,a sárgájához bele szitálom a lisztet a sutoporral, ossze keverem és konnyedén hozzá keverem a tojásfehérjét. Sutopapírral bélelt tepsibe ontom, szépen eligazítom majd elomelegített sutobe teszem és megsütöm (tűpróba).
Hozzávalók a krémhez:
6 egész tojás, 35 dkg kr. cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg ét csoki, 5 dkg kakaópor
Az egész tojásokat bele ütöm egy tálba, bele szórom a kr. cukrot, vaníliás cukrot és kézi habverővel szét keverem. Egy lábosba teszek 3 ujjnyi vizet, mikor forr ráhelyezem a tálat a tojásokkal és keverem kb. 8 percig, ha bele nyúlsz a tojások jó melegek legyenek, ha már az ujjadat csípi elég mert ha túl főzöd meg fog ikrásodni a krém.
A gázt leveszem minimumra azért hogy a csoki na süljön rá a tál szélére s bele rakom a csokit, mikor elolvadt bele szitálom a kakaóport, jól szét keverem, besűrűsödik szépen és kész is az isteni finom csoki krém amit hagyok teljesen kihűlni.
30 dkg teavajat, 20 dkg jó minőségű margarin de lehet csak teavajjal /szobahőmérsékletű/ habosra keverek mixerrel s kicsinyenként adom hozzá a kihűlt csoki krémet.
Kókuszos töltelék:
5 deci tejet felforralunk. Levesszük a tűzhelyről, majd rögtön hozzáadunk 2 vaníliás cukrot, 15 deka porcukrot, 30 deka kókuszreszeléket, 3 EK lisztet és 18 deka teavajat. Addig kevergetjük míg elolvad a vaj, majd hagyjuk kihűlni.
A sütemény összeállítása:
Alulra kerül a kakaós lap. Rákenjük a csokikrém felét majd szépen a krémre kenjük a kókuszos tölteléket. A sárga lap aljára rákenjük a csokikrém másik felét és ráborítjuk a kókuszos töltelékre,,,kicsit hagyunk a csokikrémből a suti tetejére,,,mikor a suti megdermed leöntjük olvasztott csokival és ízlés szerint díszítjük,,,jó étvágyak kívánok a mennyei finom sütihez.
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) form...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szárazanyagok keverékével elmorzsoljuk a margarint, majd a tojássokkal együtt összedolgozzuk. Rizslisztezett szilikonlapon átgyúrjuk , hogy jól nyújtható, ragadásmentes tésztát k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat géppel közepesen sűrű tésztává keverjük, majd kisütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűelkészítés A sütőt 180°C-ra bemelegítjük.A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk. A porcukorral, csipetnyi sóval, meg a vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagol...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz