Hozzávalók 1 laphoz:
Sárgalap:
7 tojás
15 deka liszt
14 deka porcukor
6 g sutopor
2 EK víz
+ ugyan ez,13 dkg liszttel+2dkg kakaóval
Sutok két darab piskótalapot, az egyik sárga, másik kakaós.
Tojások sárgaját kihabosítom a porcukorral és a vízzel. Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem,,,a sárgájához bele szitálom a lisztet a sutoporral, ossze keverem és konnyedén hozzá keverem a tojásfehérjét. Sutopapírral bélelt tepsibe ontom, szépen eligazítom majd elomelegített sutobe teszem és megsütöm (tűpróba).
Hozzávalók a krémhez:
6 egész tojás, 35 dkg kr. cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg ét csoki, 5 dkg kakaópor
Az egész tojásokat bele ütöm egy tálba, bele szórom a kr. cukrot, vaníliás cukrot és kézi habverővel szét keverem. Egy lábosba teszek 3 ujjnyi vizet, mikor forr ráhelyezem a tálat a tojásokkal és keverem kb. 8 percig, ha bele nyúlsz a tojások jó melegek legyenek, ha már az ujjadat csípi elég mert ha túl főzöd meg fog ikrásodni a krém.
A gázt leveszem minimumra azért hogy a csoki na süljön rá a tál szélére s bele rakom a csokit, mikor elolvadt bele szitálom a kakaóport, jól szét keverem, besűrűsödik szépen és kész is az isteni finom csoki krém amit hagyok teljesen kihűlni.
30 dkg teavajat, 20 dkg jó minőségű margarin de lehet csak teavajjal /szobahőmérsékletű/ habosra keverek mixerrel s kicsinyenként adom hozzá a kihűlt csoki krémet.
Kókuszos töltelék:
5 deci tejet felforralunk. Levesszük a tűzhelyről, majd rögtön hozzáadunk 2 vaníliás cukrot, 15 deka porcukrot, 30 deka kókuszreszeléket, 3 EK lisztet és 18 deka teavajat. Addig kevergetjük míg elolvad a vaj, majd hagyjuk kihűlni.
A sütemény összeállítása:
Alulra kerül a kakaós lap. Rákenjük a csokikrém felét majd szépen a krémre kenjük a kókuszos tölteléket. A sárga lap aljára rákenjük a csokikrém másik felét és ráborítjuk a kókuszos töltelékre,,,kicsit hagyunk a csokikrémből a suti tetejére,,,mikor a suti megdermed leöntjük olvasztott csokival és ízlés szerint díszítjük,,,jó étvágyak kívánok a mennyei finom sütihez.
A hideg vajat felkockázzuk, és kézzel egy tálban összemorzsoljuk a sütőporos és sós liszttel. Amikor már nem darabos, beletesszük a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk, amí...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy kisebb tálat belehelyezek egy nagyobba, melyben víz van és alágyújtok a gáznak. A kisebb tálba beletörök 25 dkg étcsokit, a maradék 5 dkg-t félreteszem. Folyamatos kevergetés k...
Elkészítési idő: 120m Nehézség: NehézA tojássárgaját a cukorral habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a vizet. A tojásfehérjét kemény habbá vaerjük. Először összeforgatjuk a tojássárgás masszát a lisztes keverékkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütünk 2 x 4 tojásos piskótalapot a szokásos módon és félretesszük hűlni. A mazsolát kb 1 dl vízzel felforraljuk, majd jól leöblítjük és lecsepegtetjük. A pudingból, a cukorból...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes