50 dkg babapiskóta, 5 dl tejszín, 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor (pl. Aranka, Gála), 1 dl rum, 4 dl kávé, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor.
A tejszínt elkezdjük habbá verni, mikor egy picit már sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a pudingport és fél deci rumot, és tovább verjük, amíg összeállt szilárd krémmé
A kávéba beleöntjük a maradék fél deci rumot. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a rumos kávéba úgy, hogy ne ázzanak szét. A piskóták egyharmadát a kávéba mártás után egy tál aljára rendezzük egy sorba. Amikor a tál alját befedte egy réteg piskóta, rákenjük a krém harmadát. Ezután megint egy réteg kávés piskóta következik, majd megint egy réteg krém. Erre az utolsó réteg piskóta és az utolsó réteg krém. A sütemény tetejére kakaóport szitálunk.
Tálalás előtt tegyük a tiramisut egy órára hűtőgépbe, hogy az ízek összeérjenek.
Megfőzzük a pudingot. A lisztet és a cukrot egy tálba öntjük. A tejet mikróban megmelegítjük (ne legyen forró, csak langyos), majd hozzáöntjük a liszthez és a cukorhoz. Hozzáadj...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűA napraforgót 2 órára, az alaptésztához és a krémhez való mazsolát, külön-külön tálkában, 15 percre beáztatjuk. Leöntjük a vizüket, majd késes aprítógépbe téve a napraforgót és az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA glazúrt készítjük el először. A zselatint beáztatjuk 30 ml hideg vízbe. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a tejszínt folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd 4-5 percig lassú t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelverjük a tejszínt. A banánt (egy kivételével) villával összetörjük, és az ízlés szerint cukrozott tejfölbe keverjük. Egy nagy tálba egy sor piskótát rakunk, erre jöhet a banános...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű