50 dkg finomliszt
20 dkg cukor
23 dkg sertészsír
4 db tojás
1 csipet só
1 csipet szódabikarbóna
4 ek cukrozatlan kakaópor
1 citrom reszelt héja
15 dkg lekvár
Összegyúrjuk a lisztet, cukrot, zsírt, tojásokat, sót és a szódabikabónát. (Én robotgéppel gyúrtam össze.)
A meggyúrt tésztát kettő részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a citromhéjat, a másikba a kakaót. Kb. fél órára érdemes fóliába csomagolva hűtőbe tenni.
Kibélelünk 2-3 tepsit sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük.
Enyhén lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk a tésztákat vékonyra, de ne túlságosan.
Tetszőleges formával kiszaggatjuk a tésztát, és betesszük a tepsibe. Kb. egyenlő mennyiségű fehér és barna tésztánk legyen.
Betesszük a tepsit a sütőbe, és megsütjük. Akkor jó, ha az alja enyhén barna.
Kihűlés után lekvárral összeragasztani egy fehér és egy barna formát. (Én vegyesen használtam a lekvárokat: narancs, feketeribizli és sárgabarack.)
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A lisztet és a búzadarát a tejjel simára keverjük, és fél napig állni hagyjuk. Belekeverjük a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáit és a cukrot, majd a tojások felvert habját is...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk( nem kell megijedni először úgy néz ki mintha nem akarna összeállni de ahogy a margarin olvad a kezünktől úgy összefog állni )2 cipót készítünk be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. A banánokat egy keverőtálban villával összetörjük. A zabpelyhet és a mazsolát belekeverjük. A sütőlapot vékonyan megolajozzunk. Ha tapad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Jól összegyúrjuk. Vékonyra kb 3 mm-esere nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle,és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180C°-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű