50 dkg finomliszt
20 dkg cukor
23 dkg sertészsír
4 db tojás
1 csipet só
1 csipet szódabikarbóna
4 ek cukrozatlan kakaópor
1 citrom reszelt héja
15 dkg lekvár
Összegyúrjuk a lisztet, cukrot, zsírt, tojásokat, sót és a szódabikabónát. (Én robotgéppel gyúrtam össze.)
A meggyúrt tésztát kettő részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a citromhéjat, a másikba a kakaót. Kb. fél órára érdemes fóliába csomagolva hűtőbe tenni.
Kibélelünk 2-3 tepsit sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük.
Enyhén lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk a tésztákat vékonyra, de ne túlságosan.
Tetszőleges formával kiszaggatjuk a tésztát, és betesszük a tepsibe. Kb. egyenlő mennyiségű fehér és barna tésztánk legyen.
Betesszük a tepsit a sütőbe, és megsütjük. Akkor jó, ha az alja enyhén barna.
Kihűlés után lekvárral összeragasztani egy fehér és egy barna formát. (Én vegyesen használtam a lekvárokat: narancs, feketeribizli és sárgabarack.)
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Szitáld a lisztet egy tálba, keverd hozzá a sütőport és a sót. Reszeld hozzá a hideg vajat, morzsold össze, majd add hozzá a cukrot, a tojást, a tejfölt és a citrom reszelt héját....
Elkészítési idő: 1 óra 55 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá vertem. A sárgájákat fehéredésig kevertem a cukorral és édesítővel, majd a sajtreszelőn lereszelt margarint is hozzákevertem. A sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán vagy kb 20*30 cm-es tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű