Családireceptkönyv.hu

Linzer ♥ Tarka linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
20 dkg cukor
23 dkg sertészsír
4 db tojás
1 csipet só
1 csipet szódabikarbóna
4 ek cukrozatlan kakaópor
1 citrom reszelt héja
15 dkg lekvár

Elkészítés:


Összegyúrjuk a lisztet, cukrot, zsírt, tojásokat, sót és a szódabikabónát. (Én robotgéppel gyúrtam össze.)
A meggyúrt tésztát kettő részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a citromhéjat, a másikba a kakaót. Kb. fél órára érdemes fóliába csomagolva hűtőbe tenni.
Kibélelünk 2-3 tepsit sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük.
Enyhén lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk a tésztákat vékonyra, de ne túlságosan.
Tetszőleges formával kiszaggatjuk a tésztát, és betesszük a tepsibe. Kb. egyenlő mennyiségű fehér és barna tésztánk legyen.
Betesszük a tepsit a sütőbe, és megsütjük. Akkor jó, ha az alja enyhén barna.
Kihűlés után lekvárral összeragasztani egy fehér és egy barna formát. (Én vegyesen használtam a lekvárokat: narancs, feketeribizli és sárgabarack.)

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

Linzer ♥ Tarka linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Zabpelyhes töltött túró gombóc
Zabpelyhes töltött túró gombóc

A gombóchoz A túrót, tejfölt, tojást, apró szemű zabpelyhet, vanília aromát és fahéjat alaposan összekeverjük. Hagyjuk egy picit állni, hogy megszívja magát nedvességgel a zab (h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Mazsolás - Csongrádi lepény
Mazsolás - Csongrádi lepény

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk. 2. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, majd a tésztára öntjük. 3. Előmelegített sütőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Al­más­pite
Al­más­pite

1. Mosd meg a mazsolát, és áztasd vízbe. 2. A hámozott, kicsumázott, lereszelt almát keverd össze a cukorral, és hagyd levet ereszteni. ½ óra múlva nyomd ki a levét (idd meg). A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csodatészta (Rupáner)
Csodatészta (Rupáner)

Én fél adaggal dolgoztam! 1. A cukrot, a tojásokat és a sót összekevertem. 2. Hozzáadtam a tejfölt, majd az olvasztott vajat, ezután rámorzsoltam az élesztőt, és ismét jól ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk