2 dl habtejszín
50 g vaj
85 g cukor
220 g kókuszreszelék
300 g tejcsoki
3 evőkanál olaj
A tejszínt a vajjal és a cukorral együtt közepes lángon megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszt. Aki szeretné cifrázni, az a tejszín felét helyettesítheti kókusztejjel. Ha a masszát jól összedolgoztuk, egy sütőpapírral kibélelt tálcán szétterítjük, majd 2-3 órára mehet a hűtőbe. Fontos, hogy jól kihűtsük, különben nem tudjuk majd formázni.
Ha megformáztuk a csokikat, gőz felett olvasszuk meg a csokit az olajjal, majd ameddig meleg, gyorsan mártsuk bele a meztelen Bountykat. Előre szólunk, hogy könnyebb lesz étcsokival dolgozni, mi tuti, hogy legközelebb így csináljuk. Ha megvagyunk, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Ha kis golyókat formázunk, akkor könnyebb lesz bevonnunk őket.
A hozzávalókból tésztát gyúrok, annyi tejföllel, hogy jól formázható legyen. Kis golyókat formázok belőle, mert duplájára fog nőni. Sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon kb. 15 per...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: NehézA vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a citromhéj és a vaníliás cukor. Egyenként belekeverjük a tojásokat is. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekever, tetejére felkockázott alma, fahéj. 200 fokon kb.20 perc.Isteni!!
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűAz almákat megmossuk és héjastul a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az olvasztott vajjal. A sóval és a fahéjjal ízesítjük. (Legegyszer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű