2 dl habtejszín
50 g vaj
85 g cukor
220 g kókuszreszelék
300 g tejcsoki
3 evőkanál olaj
A tejszínt a vajjal és a cukorral együtt közepes lángon megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszt. Aki szeretné cifrázni, az a tejszín felét helyettesítheti kókusztejjel. Ha a masszát jól összedolgoztuk, egy sütőpapírral kibélelt tálcán szétterítjük, majd 2-3 órára mehet a hűtőbe. Fontos, hogy jól kihűtsük, különben nem tudjuk majd formázni.
Ha megformáztuk a csokikat, gőz felett olvasszuk meg a csokit az olajjal, majd ameddig meleg, gyorsan mártsuk bele a meztelen Bountykat. Előre szólunk, hogy könnyebb lesz étcsokival dolgozni, mi tuti, hogy legközelebb így csináljuk. Ha megvagyunk, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Ha kis golyókat formázunk, akkor könnyebb lesz bevonnunk őket.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a ral kemény habbá verjük. Összekeverjük a diót, a sütőport és a kakaót, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. Végül óvatosan a masszához keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott almát üveg almareszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük. A darált diót, vagy mandulát, vagy kekszet hozzákeverjük. Attól függően milyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, ecettel, kakaóval, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a kemény habot óvatosan belekeverjük. Egy közep...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a vajat és az élesztős tejet. Alaposan összedagasztjuk, majd let...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű