.
8 tojás sárgáját, 30 dkg cukorral és 6 vaníliás cukorral és 15 dkg margarinnal habosra keverünk. 9 púpos kanál lisztet és a tojások felvert habját is belekeverjük, majd felöntjük 1 l tejjel. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük (22x36 cm) és HIDEG sütőbe tesszük! Alacsony hőfokon 1-1,5 óráig sütjük. A sütőt közben ne nyitogassuk! Ha a teteje már szép aranyszínű, akkor megsült.
A rétegek sülés közben válnak el, attól lesz ilyen: felül piskóta, alatta a krém.
A mogyoró kivételével az összes hozzávalót egy tálba öntjük, majd vízgőz felett addig melegítjük, amíg fel nem olvad a vaj és egy homogén masszát kapunk. Ha a massza szobahőmérsék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, az olajat pedig cseppenként adjuk hozzá, akárcsak a majonéznél. A tejet kanalanként adjuk hozzá a liszttel váltakozva. A lisztet k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jó öreg klasszikus meggyes piskóta recept egy 15x25 cm-es tepsire. Ha tuti befutó süti receptet keresel, hát megtaláltad! Friss, vagy konzerv meggyel is prímán működik. Nagyon fi...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A mandulát aprítógépben őröltem meg, majd a kakaóporral együtt, lágyabb, puha masszává gyúrtam össze. 2. Egy kerek jénai tálat folpakkal béleltem ki, és e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű