„Végy fél kg lisztet, tedd a gyúródeszkára, s dörzsölj el benne egy evőkanál zsírt. Ekkor csinálj kezeddel a liszt közepébe egy gödröt, tégy bele két tojást, két evőkanál telfölt, kevés sót és langyos vizet. Dolgozd el kezeddel addig, míg a tészta hólyagos kezd lenni, tedd lisztes helyre, tisztítsd meg kezedet a tésztától és gyúrd át a félretett tésztát egy cipóba, tedd liszttel jól meghintett helyre, takard be egy meleg abrosszal vagy melegített tállal, hagyd így fél óráig pihenni. Ekkor terítsd be tiszta abrosszal az asztalt, hintsd meg liszttel, kend meg a tésztát olvasztott zsírral, vedd föl a kezeddel óvatosan és tedd a beterített asztalra. Nyújtsd ki, de úgy, hogy mindig kezed feje legyen a tészta alatt, mert másképp ujjaiddal kilyukasztod. Ha már vékonyra ki van nyújtva, a szélét vágd körül ollóval vagy szedd le kezeddel. Ekkor hagyd a tésztát negyed óriáig szikkadni, s töltsd meg, mivel éppen akarod.”
A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a habfixet, és félretesszük. A vaníliapudingot kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a citrom héját, levét, és az egészet a t...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűJelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Krémes sütik > Hédi kedvence Hédi kedvence Hédi kedvence Beküldve: 2014.07.24. Kategória: Édes sütemények Küldte: Vass Laszlone...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a sütőporral. Egy 30 x 22 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és 4 dkg vajjal vastagon kikenjük (ügyeljünk a sarkakra i...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején. Forró sütőben...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes