„Végy fél kg lisztet, tedd a gyúródeszkára, s dörzsölj el benne egy evőkanál zsírt. Ekkor csinálj kezeddel a liszt közepébe egy gödröt, tégy bele két tojást, két evőkanál telfölt, kevés sót és langyos vizet. Dolgozd el kezeddel addig, míg a tészta hólyagos kezd lenni, tedd lisztes helyre, tisztítsd meg kezedet a tésztától és gyúrd át a félretett tésztát egy cipóba, tedd liszttel jól meghintett helyre, takard be egy meleg abrosszal vagy melegített tállal, hagyd így fél óráig pihenni. Ekkor terítsd be tiszta abrosszal az asztalt, hintsd meg liszttel, kend meg a tésztát olvasztott zsírral, vedd föl a kezeddel óvatosan és tedd a beterített asztalra. Nyújtsd ki, de úgy, hogy mindig kezed feje legyen a tészta alatt, mert másképp ujjaiddal kilyukasztod. Ha már vékonyra ki van nyújtva, a szélét vágd körül ollóval vagy szedd le kezeddel. Ekkor hagyd a tésztát negyed óriáig szikkadni, s töltsd meg, mivel éppen akarod.”
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy fakanállal összekeverjük, majd a tojásfehérje habját lazán hozzáforgatjuk. A masszából...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A leveles tésztát 2 darabra vágjuk, nyújtjuk (2db 2ox25cm-es tésztalapot kapunk). 2. Megtöltjük a krémmel, összetekerjük, tetejét tojással megkenjük, sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A kölest átmossuk, majd egy lábasba tesszük a kókusztejjel , olajjal és édesítővel együtt, elkeverjük, majd megfőzzük. Majd hozzákeverjük a margarin és a kókuszkrémet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a tojásokat egy tálba tesszük, habosra kavarjuk, majd a vajat is hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a tejet is belekeverjük, robotgéppel összedolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű