„Végy fél kg lisztet, tedd a gyúródeszkára, s dörzsölj el benne egy evőkanál zsírt. Ekkor csinálj kezeddel a liszt közepébe egy gödröt, tégy bele két tojást, két evőkanál telfölt, kevés sót és langyos vizet. Dolgozd el kezeddel addig, míg a tészta hólyagos kezd lenni, tedd lisztes helyre, tisztítsd meg kezedet a tésztától és gyúrd át a félretett tésztát egy cipóba, tedd liszttel jól meghintett helyre, takard be egy meleg abrosszal vagy melegített tállal, hagyd így fél óráig pihenni. Ekkor terítsd be tiszta abrosszal az asztalt, hintsd meg liszttel, kend meg a tésztát olvasztott zsírral, vedd föl a kezeddel óvatosan és tedd a beterített asztalra. Nyújtsd ki, de úgy, hogy mindig kezed feje legyen a tészta alatt, mert másképp ujjaiddal kilyukasztod. Ha már vékonyra ki van nyújtva, a szélét vágd körül ollóval vagy szedd le kezeddel. Ekkor hagyd a tésztát negyed óriáig szikkadni, s töltsd meg, mivel éppen akarod.”
http://aprosef.hu/klasszikus_mezes_kremes_recept
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaós tésztához a tojások sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük, majd a felét egy közepes tepsibe simítjuk. A kókuszos tésztához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel elmorzsoljuk /ne maradjon vajcsomó/, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk és összegyúrjuk. Ha ragad, akkor még tegyünk hozzá lisztet! A tésztát letakarjuk és 12 ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben egy kis cukorral és két evőkanál liszttel. A lisztet eldolgozzuk a puha zsiradékkal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a két...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű