2 biocitrom leve és lereszelt héja
150 gramm cukor (az eredeti 100 grammot ír, de nekem az rettenetesen savanyú volt)
50 gramm sózatlan vaj
2 egész tojás (elvileg másfél egész és fél tojássárgája, de összevontam 2 egész tojásra:-)
A cukrot , a vajat, a citrom héját és levét vízgőz fölött megolvasztottam, majd óvatosan, kézi habverővel belekevertem az előtte egy kis tálban felvert tojásokat. Utána kb negyed órán át kevergettem a vízgőz felett, amíg puding sűrűségű nem lett a krém.
Mivel volt benne fehérjedarabka és héjdarabkák is, így sűrű szűrőn átpasszíroztam és már kész is volt a lemon curd!
Selymes, lágy, savanyú, mennyei!
feltesszük a vizet és a zsirt forralni -amikor már forrni kezd beleszorjuk a lisztet -ha elválik a lábas oldalától levesszük a tűzről és tovább keverjük erőssen -majd még a forr...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesEzeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk! Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. Utána, ék alakban kivágjuk a kalapját, félretesszük. Egy Oetker van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szokott módon sűrű pudingot főzünk ( lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával) Még forrón hozzákeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk,fél cm vastag cikkekre vágom és a citrom levével meglocsolom. A vajat a porcukorral habosra kikeverjük,a reszelt citrom héját hozzáadom és a tojásokat egyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű