Hozzávalók 24 szelethez:
Tészta
50 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
4 tojássárgája
2 mokkáskanál szódabikarbóna
2 mokkáskanál sütőpor
1 csomagvaníliás cukor
tej
csipet só Tetejére
28 dkg darát dió
25 dkg cukor
4 tojásfehérje
3 evőkanál víz
sárgabaracklekvár
Tedd egy tálba a lisztet, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojások sárgáját, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, és egy fakanállal jól keverd össze. Adj hozzá annyi tejet, hogy kissé sűrű, de folyós tésztát kapj. Ha homogén a massza, öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyengesd el. Rakj papírt a tészta tetejére is, hogy egyenletesen barnuljon, és ne égjen meg. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 40 percig süsd.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd tedd bele a darált diót, a cukrot, a vizet, és az egészet jól keverd össze. A kihűlt tésztát kend meg a lekvárral, majd egyengesd el rajta a diós masszát, és megint tedd vissza a 180 fokos sütőbe körülbelül 20 percre. Ha megsül a diós hab is a tetején, vedd ki hűlni, és pogácsaszaggatóval szúrj ki holdakat. A tetejét tálalás előtt porcukorral szórd meg.
A túrót a mascarponéval és a tejföllel keverd simára, majd kapard bele a vaníliamagokat, facsard bele a citrom levét, add hozzá a porcukrot, és keverd lágy krémmé. Tedd be a hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEhhez a recepthez pontos mértékek nincsenek. Ez egy 22*38-as tepsi, amit kivajazok jó vastagon és darált kekszet szórok bőven az aljára. 6 db tojássárgáját és 2 db egész tojást, 2-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd fél órán át hűtőben pihentetjük. Közben felverjük a tojásfehérjét és belekeverjük a kókuszreszeléket és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük a sóval, és a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet, és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű