Hozzávalók 24 szelethez:
Tészta
50 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
4 tojássárgája
2 mokkáskanál szódabikarbóna
2 mokkáskanál sütőpor
1 csomagvaníliás cukor
tej
csipet só Tetejére
28 dkg darát dió
25 dkg cukor
4 tojásfehérje
3 evőkanál víz
sárgabaracklekvár
Tedd egy tálba a lisztet, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojások sárgáját, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, és egy fakanállal jól keverd össze. Adj hozzá annyi tejet, hogy kissé sűrű, de folyós tésztát kapj. Ha homogén a massza, öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyengesd el. Rakj papírt a tészta tetejére is, hogy egyenletesen barnuljon, és ne égjen meg. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 40 percig süsd.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd tedd bele a darált diót, a cukrot, a vizet, és az egészet jól keverd össze. A kihűlt tésztát kend meg a lekvárral, majd egyengesd el rajta a diós masszát, és megint tedd vissza a 180 fokos sütőbe körülbelül 20 percre. Ha megsül a diós hab is a tetején, vedd ki hűlni, és pogácsaszaggatóval szúrj ki holdakat. A tetejét tálalás előtt porcukorral szórd meg.
A csonthéjas magvakat lepirítjuk. Én egészben szoktam belerakni, mert szeretem, mikor látszik benne, de lehet durvára darálni is. Az aszalt gyümölcsöket és a kandírozott narancsot...
Elkészítési idő:A száraz alapanyagokat tedd egy tálba. Verd fel a tojásokat, öntsd hozzá a tejet és az olajat, keverd össze. A tejes keveréket öntsd a száraz hozzávalókhoz, keverd csomómentesre a...
Elkészítési idő:A répát apró karikákra vágjuk, felöntjük annyi vizzel hogy ellepje, majd puhára főzzük. Ezután leszűrjük és egy botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a cukrot, a sót, a narancs kif...
Elkészítési idő:1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. 2. Kivajazott, lisztezett kissebb ( 30x20) tepsibe öntjük. 3. 180 C fokon 8 perc alatt készre sütjük. Akkor jó ha ragacsos. Enyhén savan...
Elkészítési idő: 20 perc