20 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor
4 tojás
20 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg margarin
12 dkg dió
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel. A diót durvára vágjuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat elválasztjuk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és megszórjuk a dióval.
180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy közepes pogácsa szaggatóval egy pohárral holdakat szaggatunk ki.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk, a kakaópor kivételével az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük és robotgéppel 1-2 alatt összekeverjük. Annyi tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSárga tészta: 3 db tojás 3 ek porcukor 3 ek liszt 1 tk sütőpor A tojások sárgáját habosra keverni a porcukorral. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét lapnak nyújtjuk. Az elsőre lekvárt teszünk, majd a krémet, rá a másik lapot, tetejére máz. Máz: 4 tojássárgáját 20 dkg porcukorral kikeverjük. Amíg meleg tésztára ráönteni.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéztojásfehérjét ketté választom,a fehérjét felverem a cukorral, majd hozzáadom a 10 k liszttel elkevert sütőport.Ketté veszem egyikbe keverek kakaóport.Egy gáztepsibe sütőpapírt tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű